Zo komen we nooit van spam af

Het Messaging Anti-Abuse Working Group (MAAWG) heeft vandaag een onderzoek gepubliceerd, waarin het klik- en open-gedrag van mensen en hun e-mails wordt blootgelegd. Heerlijke resultaten, die vooral duidelijk maken dat onze generatie niet meer van spam af gaat komen. Dat laten we na aan onze veel intelligentere kinderen.

Zo blijkt dat er nog altijd, ondanks alle waarschuwingen en wetgeving, miljoenen mensen hun spamberichten openen. Uit nieuwsgierigheid (18%), of omdat men daadwerkelijk geïnteresseerd is in die Viagrapil of Rolex voor twee tientjes (15%), aldus de 'openaars'.

Nog eens 11% gaat zelfs verder door ook nog op een link in het bericht te klikken. Topidee! Maar liefst 8% bekijkt de meegestuurde bijlagen. Het recept voor een snelle doortocht van virussen en trojans! Het grenzeloze enthousiasme komt helemaal tot uiting bij de 4% die het spambericht ook nog eens doorsturen naar een vriend of vriendin. Ook 4% beantwoord het bericht. In de hoop op een leuke en eerlijke conversatie ongetwijfeld.

Het blijft een fantastisch fenomeen, waar jaarlijks nog altijd miljarden in omgaan. Dankzij deze mensen, waarvan 44% zich "enigszins ervaren" met e-mail durft te noemen. Blijkbaar overtreft de vraag het aanbod nog altijd, anders sterft zoiets toch echt uit. Als onze geëvolueerde soortgenoten van de volgende generatie het stokje overnemen, gebeurt dat hopelijk snel. Of zouden die zich ook laten paaien met slecht taalgebruik, rare symbolen in het onderwerpveld en het genot van een goed virus op je pc (en die van je vrienden....)?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?