De lelijkste voetbalshirts ooit!!!!

Vandeweek zat ik met een nieuwe (ING-collega even over voetballen te kletsen en kwamen we vrij natuurlijk uit op het onderwerp 'lelijkste shirts ooit'. Een korte zoektocht op internet leverde direct een verzameling afzichtelijke gedrochten op en vooral ook veel bewuste herinneringen aan de specifieke shirts en de spelers die er daadwerkelijk in hebben moeten rondsjouwen.

Een volstrekt arbitraire top-x mag natuurlijk niet ontbreken. Al zal het de lezer uiteraard niet verbazen dat er geen shirt in deze top-x voorkomt waarin Diego Maradona heeft gevoetbald. Objectiviteit is tenslotte voor mietjes...;). Of toch, eentje...

Ik was 'm eigenlijk al vergeten, maar FC Barcelona speelde in 1997 echt in dit shirt:
Foeilelijk natuurlijk, en een regelrechte schande voor de spelers die er in hebben moeten rondlopen. DenkHristo Stoichkov, Rivaldo, (huidig trainer) Josep Guardiola en Ivan de la Pena. Trainer Louis van Gaal werd zelden in een wedstrijdshirt gezien, nu weten we waarom.

Deze kan ik mij nog herinneren van een wedstrijd tegen Ajax in het UEFA Cup-toernooi. Geloof ik. Zo lelijk, dat het bijna mooi wordt. Of net niet. VfL Bochum, ook 1997/1998.
Wat ons brengt bij de tegenstander van de Duitse (toen nog) subtopper, Ajax. Ook daar hebben een paar pareltjes de winkels gehaald, een ervan zelfs in 1992, toch geen slecht jaar voor de Amsterdammers. Zie je Dennis Bergkamp hier nog in lopen?
Dit keepersshirt werd, ook in 1992, gedragen door de doelman van het Italiaanse Sambenedettese. Geen idee op welk niveau de club toen of nu speelt. Zelfs het wedstrijdprogramma biedt geen enkel aanknopingspunt....!
Terug naar een club met niveau, Engeland (waar verdacht veel lelijke shirts vandaan komen) kent momenteel nog twee deelnemers in de Champions League, een ervan heeft ooit hierin gespeeld:Het was 1990 en Paul Merson en Anders Limpar wisten niet beter, zullen we maar zeggen. Dat zouden Ruud Gullit, Marco van Basten en Frank Rijkaard twee jaar eerder toch beter gedaan moeten hebben, maar niets van dat alles. Zie hier het meest succesrijke shirt in de Nederlandse voetbalgeschiedenis:Een andere toernooilegende was natuurlijk keeper Jorge Campos, de grabbelaar van 1,61 meter uit Mexico. In 1994 keepte deze eeuwige puber in een of andere regenboogtrui die door Nike speciaal voor hem was ontworpen. Hoe zou zijn huis eruit zien?
Maar dat was slechts de warming-up. Nu het hoogtepunt, de top 4. Van lelijkst naar nog altijd een reden om dat seizoen niet naar het stadion te gaan.

Nummer 1:
Hull City, 1992. Wat beklijft is het jaartal, weer 1992. Wat er begin jaren '90 is gebeurd in 'modeontwerpland' is nog altijd een raadsel. Wel een retecoole tijgerprint natuurlijk...;)

Nummer 2:
Scunthorpe United, wederom negentiger jaren, those were the days!

Nummer 3:
Ajax, 1989/1990! Hield het dan nooit op? Sommige Europese kampioenen hebben dus een jaar na de gewonnen EK-titel gewoon hierin gevoetbald. Dat trek je toch niet?
Nummer 4:
Norwich City, 1992. Ongelofelijk, wat een gepruts.

Concluderend kun je iets zinnigs roepen over 'tijdsbeeld' of 'voortschrijdend inzicht', maar dat we deze fase in de voetbalshirthistorie maar beter goed kunnen en bewust moeten blijven herinneren lijkt me evident. Al was het al om dergelijke uitwassen voortaan te voorkomen. Jezus man....

Reacties

Rene zei…
ongelofelijk wat een prachtige lelijke shirts.

Sommige zijn op http://www.voetbalshirts-kopen.nl zelfs nog te koop.
Frank Heukels zei…
Hahahaha, dank Rene, maar ik weet niet of je nu publiekelijk moet melden waar ze te koop zijn.....;)? Straks worden ze zelfs weer verkocht en zien we ze terug op straat!

;)
Unknown zei…
even een reactie op het schopper stukje over goeikotxea. Bilbao deed niet alleen mee om het kampioenschap van Spanje, maar werd ook daadwerkelijk kampioen van Spanje in dat jaar, en was ook regerend kampioen, dus wel even de verhoudingen goed voor ogen houden, he, vriend!!
Rick zei…
Ik vind die van Ajax juist één van de mooiste uit-shirts die ze hebben gehad

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?