Google, Facebook en Twitter

Het internetlandschap begint langzaam iets te verschuiven. Google blijft steggelen met de Chinezen, 'to censuur or not to censuur', en lijkt een dezer dagen definitief afscheid te nemen van de grootste bevolkingsgroep ter wereld.

Twitter, daar tegenover, laat via het Google Blog (even scherp blijven...;)) weten haar platform beschikbaar te willen stellen aan de Chinezen.
In Iran heeft Twitter natuurlijk bewezen een ontzettend groot instrument in de vrije nieuwsgaring en liberalisering van internet te kunnen zijn. Maar het lijkt mij voor de ietwat rigide Chinese overheid voorlopig nog prima mogelijk de digitale muur rondom het land te handhaven, dus al te hoog zijn mijn verwachtingen wat dat betreft helaas niet.

En met Twitter en Google druk met hun Chinese plannen, meldt een trots Facebook dat het voor het eerst in haar bestaan een week lang meer bezoekers heeft getrokken (in Amerika) dan Google. Een absoluut unieke prestatie!

Er gebeurt weer genoeg, soms goed, soms slecht, maar meestal kunnen we de gevolgen nog niet overzien. Opletten en opslaan is het devies. Wat een leven...;)!!

Reacties

Anoniem zei…
http://www.dumpert.nl/mediabase/878971/712f81d6/briljante_viral_van_een_bekend_biermerk.html

Topattractie!

Y
Frank Heukels zei…
Inderdaad geweldig!!!!! Wat een stunt. Ik hoorde duidelijk niet bij die miljoenen die er getuige van waren of er naderhand van op de hoogte werden gesteld.... Helaas, hahaha

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?