Wat gun ik het Roy Makaay

De afgelopen maanden hebben alle voetbalvolgers wel meegekregen dat er een wereld van verschil zit tussen de voetbalbeleving en -visie en dus de concrete verwachtingen van Roy Makaay en Feyenoord-trainer Mario Been. Dat kan. Meestal lost dat zichzelf wel op, door resultaten of een vertrek. In dit geval gaat dat echter moeilijker, omdat de spits met een duur contract zit en tevens al in de nadagen van zijn carrière is aanbeland. En dat maakt hem absoluut minder interessant.

Maar nog niet overbodig, zo bleek gisteravond maar weer eens. Al blijven de statistieken Been gelijk geven. Drie goals in zeventien competitieduels is gewoon niet goed genoeg voor een spits van Feyenoord. Ook al zitten hier natuurlijk veel invalbeurten bij. De scherpe randjes zijn er bij Makaay wel vanaf, en hij voldoet duidelijk niet aan de verwachtingen van zijn trainer. Been heeft het over "niet meekunnen in de gevraagde speelwijze, vooral verdedigend en conditioneel". Makaay daarentegen, heeft het over "aanvoer die niet (aan)komt en een speelwijze die nauwelijks gebruik maakt van zijn specifieke kwaliteiten".

Ze hebben ongetwijfeld allebei gedeeltelijk gelijk. Feyenoord moet de man gewoon laten gaan komende zomer en Makaay moet lekker een leuke, laatste, club op subtopniveau of iets daaronder zoeken. Vitesse bijvoorbeeld. Daar kan hij nog fluitend twee seizoen mee, langzaam doorschuivend naar een rol op de achtergrond, jonge spelers coachend en zijn moment pakkend als de trainer daar behoefte aan heeft. Eervol, dankbaar en bevredigend. Er is niks mis met een carrière die langzaam dooft.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?