Google sites, wat een ontdekking!

De afgelopen weken ben ik druk geweest met het bouwen van sites. Dat klinkt heel erg baanbrekend voor een non-techneut als mijzelf, maar is beduidend minder indrukwekkend dan je op het eerste gezicht denkt. Want waar zouden we zijn zonder Google?

In eerste instantie zocht ik gewoon naar een 'tool' dat mij middels een set voorgekookte templates (pagina-ontwerpen) in staat zou stellen zelfstandig een verzameling, ofwel site, te bouwen. Zo kwam ik uiteraard terecht bij Google sites, maar bijvoorbeeld ook bij Weebly. Met de laatste heb ik wat lopen spelen, maar bij Weebly bleek ik echt te weinig mogelijkheden te hebben. Zo kan je daar bijvoorbeeld de kleuren die zij al hebben gebruikt niet wijzigen. En dat is jammer, want je wilt ondanks het gestandaardiseerde gebruikersgemak natuurlijk zelf wel wat vertellen en je site zich laten onderscheiden.

Bij Google sites is dat veel beter geregeld. Daar heb ik, na een experiment met mijn MKB-websiteoptimalisatiesite voor mijzelf, een site gebouwd voor mijn zusje. Zij heeft een eigen bedrijf, 1 For 2 Mediation, dat zich specialiseert in conflictbemiddeling, projectbegeleiding en training. Na het kiezen van een 'thema' en het inrichten van de site, heb ik er simpel ook het statistiekenprogramma Google Analytics op geïnstalleerd en in een uurtje of drie de eerste resultaten doorgemaild. Verbluffend hoe snel en eenvoudig en desondanks toch nog veel 'bewegingsvrijheid' je hebt met dit standaard bouwpakket.

Het is een fantastisch tool, zeker voor iedereen die zelf een site wil bouwen/hebben. Maar ook wel degelijk voor de kleinere bedrijven, die momenteel al snel zo'n € 2.000,- a € 5.000,- uitgeven aan hun vaak eenvoudige en ongecompliceerde online présence. Nergens voor nodig! Het kan voor niks en is in de basis al drie keer beter, handiger en gebruiksvriendelijker dan alles wat je bij je reclamebureau of internetbouwers laat maken. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat je site onderbrengen bij Google een positieve bijdrage levert aan je zoekmachinemarketing..;) Dat zal slecht hard te maken zijn, maar je kunt mij niet wijsmaken dat Google deze kans laat liggen hun eigen product voor te trekken.

Ik vind het in ieder geval fantastisch en heb dus een nieuwe en extra dienst te leveren in mijn MKB-websiteoptimalisatie rapportage: een site via Google sites. Heerlijk, al die kansen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?