Programma's in de strijd om play-offs voor Europa League

FC Utrecht won dit weekend van VVV, AZ won overtuigend van RKC Waalwijk, terwijl Feyenoord en Heracles Almelo vanmiddag tegen elkaar aantreden. Een mooie speelronde voor de subtopplaatsen en de strijd om deelname aan de play-offs voor Europees Voetbal dus.

Aan de andere kant, Feyenoord is al wel redelijk uit beeld voor de achtervolgers en gaat als gedoodverfde nummer vier 'gewoon' in de derde voorronde van het Europa League-toernooi instromen. Ajax, PSV en FC Twente maken onderling uit wie er kampioen (CL eerste voorronde), tweede (CL derde voorronde) en nummer drie (EL, play-off ronde) in de competitie worden, wat de play-offs om het laatste Europese ticket dus nog over laat. Want ook het bekertoernooi gaat hierin, met Ajax, Feyenoord of FC Twente als waarschijnlijke winnaar, geen verandering brengen.

Gezien de vorm en de kwaliteiten van AZ, lijkt deze ploeg zich op te kunnen maken voor de strijd dat laatste plaatsbewijs voor Europees Voetbal. Dan blijven er, gezien de huidige stand op de ranglijst, vier ploegen over voor nog drie plaatsen in die play-off: respectievelijk Heracles Almelo, FC Utrecht, FC Groningen en NAC. Maar wie speelt er nog tegen wie? Van boven naar beneden volgen hier de laatste duels:

Heracles Almelo:
Feyenoord (uit)
NAC (thuis)
AZ (uit)
NEC (thuis)
Sparta (uit)
RKC (thuis)
Ajax (uit)
ADO Den Haag (thuis)

FC Utrecht:
Willem II (uit)
RKC (thuis)
AZ (uit)
ADO Den haag (thuis)
FC Groningen (thuis)
Sparta (uit)
Vitesse (thuis)

FC Groningen:
Roda JC (thuis)
Ajax (uit)
Vitesse (uit)
Willem II (thuis)
FC Utrecht (uit)
PSV (uit)
Sparta (thuis)

NAC:
Heracles Almelo (uit)
ADO Den Haag (thuis)
Feyenoord (uit)
Roda JC (uit)
Vitesse (thuis)
SC Heerenveen (uit)
FC Twente (thuis)

Persoonlijk denk ik dat Utrecht een relatief makkelijk programma heeft. Wat doodeng is, want daar kunnen ze niet zoveel mee. Daarnaast, juist de 'makkelijke' tegenstanders hebben zo in de laatste fase veel om voor te vechten, en de historie leert ons dat dat juist tegen Utrecht vaak punten oplevert. Maar er hoeft slechts een ploeg af te haken en ik zet mijn geld in dit geval op NAC. Omdat zij al een paar weken minder presteren, een zwaar programma voor de boeg hebben en nu al twee punten achterstand op nummer acht, FC Groningen.

Wat al deze quasi-stress wel weer relativeert, is dat wij in 2007/2008 voor het laatst Europees speelden, en deelnamen aan de Intertoto Cup. In een wanstaltig tweeluik speelde Utrecht tweemaal gelijk tegen het dodelijk saaie en zeker niet goed voetballende Hammarby IF uit Zweden, wat uitschakeling betekende. Het voelde als een opluchting, want veel meer van dat soort duels kunnen ook Utrechtsupporters niet handelen.... Dus wat dat betreft, lekker snel uitgeschakeld zijn en genieten van een mooie en lange vakantie. Volgend seizoen gezond weer op!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?