Een leuke en speelbare WK-pool.... Hoe?

Na de vileine opmerkingen van Yuri over de mogelijke prestaties van Oranje in mijn stukje over de zinloosheid van oefenduels, zijn we gelijk aan de gang gegaan met het idee van een voetbalpool voor het komende WK in Zuid-Afrika. Een redelijk veel terugkerend onderwerp op dit blog, maar dat mag ook wel. De Grote Inspirator zelf gaat er tenslotte zijn meesterlijke talenten botvieren op een elftal kansloze schoppers (hoe toepasselijk), en Lionel Messi. En daarbij, WK's geven altijd zoveel stof tot opwinding, dat alle emotionele, onrechtvaardige, misplaatste en van alle inhoudelijke kennis ontdane bijdragen mijnerzijds niet mogen ontbreken.

Enfin, het WK. Een voetbalpool. En de vraag hoe je dat leuk, maar ook begrijpelijk en speelbaar in elkaar zet. Er zijn uiteraard meerdere opties. Wij hangen op twee stuks.
Optie A: In de eerste ronde zijn alle teams bekend. In deze ronde voorspelt de speler een toto-score (1, 2 of 3) en/of een uitslag. Beiden leveren punten op. Daarnaast wordt om een voorspelling gevraagd van de teams die de tweede ronde halen. Uiterlijk 26 juni volgt nieuwe input van de speler, op basis van de actuele tweede rondewedstrijden. We rekenen de eerste ronde af en gaan door met ronde twee, opnieuw worden toto-score en uitslag gevraagd, aangevuld met een voorspelling t.b.v. de kwartfinales. Etcetera. In dit model mag de speler tot aanvang van de wedstrijd zijn/haar voorspelling doorgeven en is het dus aan de spelleider om de zaak bij te houden en spelers eventueel teleur te stellen als zij te laat zijn. Vrij veel werk dus. Gemaakt voor de meer actieve spelers.

Optie B: Voorafgaand aan het toernooi wordt in een keer het volledige wedstrijdschema ingevuld. Van de eerste rondewedstrijden kunnen toto-scoren en uitslagen worden voorspeld, voor het (knock-out) verloop van het toernooi 'slechts' de landen die doorgaan, waarbij extra punten worden toegekend als ook de exacte plek in het schema overeen komt met de werkelijkheid. M.a.w. eindigt Nederland wel echt als eerste in de groep? Ideaal voor de luie speler, die gewoon wil meedoen met een pool en er verder vooral geen last van wil hebben. Makkelijker dus, maar toch wel minder leuk.

Toevallig bestaan mijn raadgevers in deze ook lekker uit beide types. De eerste wil gewoon een pool en er verder niet zoveel last van hebben. De ander wil echt spelen, gokken, bijsturen en actueel zijn. Tsja. Ik ben uiteraard ook van de tweede categorie. maar omdat ik al een beetje voel aankomen wie hier al zijn vrije avonden in excelsheets zit te kneien, ben ik een tikkeltje terughoudend.....;)

Iemand tips? Voorkeuren?

Reacties

Mark zei…
Mijn voorkeur: met zijn allen lekker dronken worden, vervolgens lalt iedereen welke twee landen in de finale staan (ongeacht of deze ploegen ook daadwerkelijk meedoen) en wat de uitslag wordt. Daarna lapt iedereen zoveel als er nog in zijn broekzak zit. Dit wordt bewaard door de grootste zuiplap, die vervolgens de uitslagen en de inleg kwijtraakt.
Als er een of andere lijpo, tot slot, zich deze poel op enig moment kan herinneren en de opperzuiplap het geld nog kan vinden wordt het totale bedrag weer opgezopen.

I'm in.

Mark
Frank Heukels zei…
Tsja, dat is ook een optie...;)

Keuze nummer drie is dus nu ook mogelijk, hahahaha

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?