Oefenduels: zinloos en aantrekkelijk

Vanavond speelt Nederland tegen de Verenigde Staten. Het is de laatste interland, voordat we ergens in mei beginnen met de voorbereiding op het WK in Zuid-Afrika. Leuk.

Maar helaas is er meestal geen reet aan. Omdat er werkelijk helemaal niks te halen valt tegen de Amerikanen. Of welke andere tegenstander dan ook. Voor de spelers is het vooral een 'gezellig uitje', weer even bijpraten met oud-ploeggenoten en eventuele andere vrienden in het team en natuurlijk een snelle kans op een knuffel en een bak koffie bij je ouders. Maar verder niks. Ja, de kas van de KNVB wordt er natuurlijk door gespekt. Het voordeel van een aansprekende tegenstander zijn, wat Oranje echt wel is. Lekker oefenen tegen Wesley Sneijder en Arjen Robben, daar wordt je als VS echt wel wijzer van. Maar wij niet, wij verdienen slechts wat euri.

Laat ons anders oefenen tegen een Engeland, Brazilië of Spanje. Betere ploegen, denken we allemaal. Kijk hoe we ons verdedigen tegen tactiek en techniek van een wellicht ietwat andere orde. En verlies. Dat vooral. Want aan een winnend Nederland hebben we niks, daar zijn we niet goed in. Een verliezend of zelfs vernederd Nederland hebben we veel, heel veel. Wij moeten ons willen bewijzen.

Pas in mei wordt het serieus en dus interessant. Doordat dan de selectie helemaal duidelijk wordt. Is Robin van Persie helemaal hersteld? Gaat Ruud van Nistelrooy mee, en wie wordt de derde keeper. Leuk en spannend. Dan volgen weer een paar weken van niet zo leuke oefenwedstrijden, ditmaal echter wel nuttig, omdat de bondscoach natuurlijk aan een ideale elf sleutelt.

In de laatste twee weken voor het WK worden zelfs de dagelijkse updates vanuit het trainingskamp interessant en boeiend. Wie is er in vorm? Wie oefent er extra op vrije trappen en penalty's? Wie komt er linksback te staan en hoe houdt Sneijder zich zonder zijn heerlijke stoeipoes? De spanning loopt op en we maken ons er weer lekker klaar voor.

Dus vanavond stemmen we gewoon allemaal af op de live uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen, met zeer veel aandacht voor Den Haag en Almere. Staan die twee steden ook eens in het zonnetje. En ondertussen verblijf ik in de waan dat mijn stukje van gisteren echt heeft geholpen. Want Danko Lazovic verkopen, voor rond de tien miljoen, en er de gratis Andy van der Meijde voor terughalen is gewoon heel slim. Ook al lever je kwaliteit in, en is Van der Meijde natuurlijk niet direct top na een seizoen zonder voetbal, hij is getergd en goedkoop. Punt. Goed gedaan PSV!

Reacties

Anoniem zei…
leuke aanvullende vraag op sportconomy WK versie.

Hoeveel enkels gaan De Jong slopen tijdens de 23 speelminuten die hij zonder rood doorkomt?

of zijn het minder speelminuten ...

Y
Frank Heukels zei…
Geen een. Wegens het vertoonde spel wordt hij na 23 minuten gewisseld voor Van der Vaart, die naast Van Bommel gaat staan en de reden wordt voor onze halve finaleplaats....;)
Anoniem zei…
Ned in halve finale .... jij wint de poule iig niet
Y
Frank Heukels zei…
Zal ik een voorstel maken voor een poule? Daarin moeten we alle eersteronde wedstrijden voorspellen, en de invulling en uitslagen van elke volgende ronde t/m de wereldkampioen. Punten verdien je per goed voorspeld team en als die goed is per winnaar/uitslag. Lijkt me complex, maar wel erg leuk....;)

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?