Vandaag nemen we afscheid van een legende

We hebben er maar een jaar in gereden, maar een heerlijke tijd en auto waren het. De legendarische Jeep Cherokee, 4 liter automaat. Het is een lompe unit tot en met, maar het rijdt fantastisch. Als je een beetje een speels karakter hebt helemaal!

Maar mijn lieftallige eega had er wat moeite mee. Het zwabbert, is zwaar en log, heeft de verkeerde wielen op het gaspedaal aangesloten en de ruimte is, zeker voor de afmeting aan de buitenkant, wel erg pover aan de binnenkant. Jammer.

Dus het wordt een Volvo V40 ofzo, de volgende. Lekker efficiënt, zuinig, alles en iedereen past erin en het doet het altijd. Maar het is wel minder leuk dan de Jeep, want die was gewoon onderdeel van het gezin. Dus we verkopen nu ongeveer onze jongste poes. Dat gevoel.

Als afscheid: bedankt mooie man. Je was goed, stoer en luidruchtig en ik heb van je genoten. Zeker met de sneeuwval van de laatste weken....;)

Reacties

Mark zei…
Mijn innige deelneming met jullie verlies, maar over deze "bijna" dode niets dan kwaads van mijn kant.

En terecht dat je die "Hummer" eens verkoopt. Ten eerste omdat het in deze tijd van milieubewustzijn echt niet meer kan en ten tweede omdat hij uit de US of A komt en daar is in 1975 de tijd stil blijven staan in de auto-industrie.Drie; omdat als je een 4 liter motor in een auto lepelt met een gemiddeld gebruik van 1 op 5 dan mag je op zijn minst een 0-100 sprint verwachten onder de 4 sec en een top van 285. Helaas de Jeep presteert het Net onder de 10 sec en bij 170 km is de koek op.
Tot slot, deze auto kan alleen recht vooruit, als hij al van z'n plaats wil, en bochten zijn bijna onmogelijk. Heb ik nog vergeten te roemen over de inferieure afwerking.
In ieder geval zul je er nog een aardig oud-ijzer prijs voor kunnen krijgen want kilo's zat.

Tip: koop eens wat van onze naaste buren.
Frank Heukels zei…
Jawohl, herr Heinz. Wat laat je je weer lekker gaan in je anti-Amerikaanse denkbeelden en -ideeën. De enige goede Duitser heet Porsche en tot ik die kan betalen zal ik niet oostwaarts trekken...;)
mark zei…
Nou, nou, der Ferrie was niet zo'n goede Duitser, maar ja, die Joden waren ook geen lieverdjes :-))
Frank Heukels zei…
Hey, kom er eens kijken, wat er naast die Franse caravan geparkeerd staat. Het lijkt wel een Duitser, ja, jet is een Duitser, 't zal toch niet waar zijn, nee, 't is niet waar. Of toch wel?

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?