Onthutsende cijfers

Vandaag wordt in het AD melding gemaakt van de uitslag van een onderzoek van EenVandaag. Maar liefst 76% van de 28.000 ondervraagden (lijkt me dus redelijk steekhoudend) is het kabinet zat. Pfffff, een veel meer ondankbare baan kan ik me dan al helemaal niet meer voorstellen.

Erger nog, slechts 26% van de mensen heeft nog vertrouwen in Premier Balkenende. Niet te geloven, dat het er toch nog zoveel zijn. Wat dan wel weer opvalt, is dat Balkenende op zijn 'hoogtepunt' de goedkeuring van zo'n 37% kon wegdragen. Lijkt me top, dat je op school zit en weet dat je optimaal presteert als je een 3,7 haalt voor wiskunde. Probeer dat thuis maar eens te verkopen....

De gevolgen liggen voor de hand: klappen die boel. Daarna moet er volgens 27% een 'centrumlinks' (lees: extreem links?) kabinet komen met PvdA, D66, GroenLinks en SP. Een andere favoriet is een 'centrumrechts' kabinet met CDA, VVD en PVV. Mijn voorkeur is wel duidelijk, al is mijn persoonlijke favoriet toch de rechtse variant met D66 in plaats van PVV. Aan de andere kant, ieder voljk krijgt de regering die het verdient. Dus als de PVV zo groot wordt, so be it. Laat ze het dan vooral ook waarmaken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?