Productiviteit en statistieken

Maar liefst vijftien berichten heeft de maand januari op De Schopper opgeleverd. Een ruime verbetering van de meest productieve maand ooit, december 2009. Dus ergens heb ik mijn arbeidsethos opgeschroefd, stiekem en onbewust.

Deels logisch natuurlijk. Ik heb verder toch geen reet te doen. Beetje op de kinderen passen, werk zoeken, wat interessant kijkend socialiseren, stukje tikken, dag om!

Maar het werkt wel. In maart 2009 kwamen er 155 bezoekers langs om de enorm enerverende en vooral wereldomvattende zaken des levens van De Schopper te lezen. Afgelopen december waren dat er 154, nagenoeg het record verbroken. Deze eerste maand van 2010 heeft daarentegen een einde gemaakt aan deze prestaties, doordat maar liefst 312 bezoekers de site bezochten.

Vooral het stukje over het WK speelschema voor het aanstaande Wereldkampioenschap was een hit: 70 maal kwamen er mensen binnen die hiernaar zoekend uitkwamen bij De Schopper. Ook opvallend: vier bezoekers vonden deze site door te zoeken naar "mark harmsen". Bijzonder.

De topdagen waren 20 en 25 januari. Op de eerste dag schreef ik een stuk over Eliza was here, dat (zo bleek later) gruwelijk wordt lastiggevallen door een zeer creatieve geest en zijn/haar spambot. De 25e was de dag van mijn opwinding over de transfer van Ruud van Nistelrooij naar HSV.

Een ander opvallende lijn, is die van het 'directe verkeer'. Mensen die De Schopper bijvoorbeeld hebben gebookmarked, of het intikken in de urlbalk en zo (zonder zoekmachine of link op een andere site) binnenkomen. Dat is van rond de tien per maand in het eerste half jaar langzaam gestegen naar zo'n 30 a 40 per maand in het tweede en derde halve jaar van de site. De afgelopen maanden is dit aantal echter opgelopen tot 55, 94 en in januari 2010 zelfs 115 stuks. Hulde voor de vaste bezoekers!!

En wat meer teleurstellende statistiek over productiviteit gaat over de spitsen van FC Utrecht. Nu heb je de kans die omhooggevallen boeren uit Almelo terug te zetten naar waar ze zelfs dan nog veel te hoog staan, doe je het niet. Gewoon 5-0 en doen alsof je niet eens moe bent. Gemiste kans. En het is niet alsof de komende weken zoveel kansen op stijging op de ranglijst bieden. Ik denk PSV uit, SC Heerenveen uit, Feyenoord thuis, NAC uit en Ajax uit. Hmmmm.... Succes jongens, woahahahahaha.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?