Een reeks onfortuinlijke gebeurtenissen met passende reactie

Er gebeurt weer van alles in de voetbalwereld. Rare dingen, stomme dingen en heel soms zelfs een paar erg zinvolle dingen. Dingen als transfers, of pogingen daartoe, of wensen in die richting. Of reacties op geschreven of gesproken stukjes, meningen van relatief onbelangrijke mensen die niks met het levensgeluk van de ontvanger te maken hebben. Kortom: van alles.

Het mooiste van de voetballerij is, dat dit alles straffeloos en zonder al teveel gevolgen mag gebeuren. En morgen weer. En overmorgen weer. Niemand neemt het Leo Beenhakker dat hij het probeert bij Ruud van Nistelrooij, maar kom niet bij me aan dat dit serieus was bedoeld. Dat was het niet. En het feit dat het inmiddels publiekelijk is gemaakt, bevestigd dezer stelling. Want de pr rondom deze 'quasi-stunt' lijkt daarmee direct het enige (reële) doel. Dus om te voorkomen dat Don Leo zich in de zomer weer zo laat gaan, stel ik bij deze voor dat we hem al zijn mobieltjes afpakken. Geen gedonder meer daar.

Of SC Heerenveen-verdediger Michael Dingsdag, die zich onheus bejegend voelt en dus maar een blikje frisdrank naar een journalist gooit. Vanaf nu moet Michael, die toch al wekelijks uitblinkt met zijn fluwelen techniek en kleine draaicirkel, elke dag tien blikjes frisdrank leegharken. Gewoon, om het af te leren.

Bij FC Utrecht is Leroy George weer in genade aangenomen. Georde is die jongen die in zijn halve debuutseizoen iedereen aan gort liep aan de linkerkant van de FC. Daarna heeft ie twee seizoenen met zijn gedrag, eetlust en instelling in de knoop gezeten. Ik heb hem invalbeurten zien maken waar de honden geen brood van lusten. Maar goed, geld is geld en weggooien kan altijd nog. Nee dus, weggooien is goed, nu direct. FC Utrecht laat George gewoon gaan, en Kevin Vandenbergh er gelijk bij. Opzouten. Maak een statement. En bespaar op wat loonkosten...;)

Het toppunt van decadent proletarisme en het schoolvoorbeeld van de verziekte voetballerij is natuurlijk Real Madrid. Daar gebeurt niks waar wel over nagedacht is en met de prijzenkast in verhouding tot de schuldenlast is de laatste jaren bewezen wat een dramatische figuren daar de beslissingen hebben mogen nemen. Natuurlijk speelt er een klein beetje nationalistische trots mee, als ik stel: waar waren zowel Cristiano Ronaldo als Kaka voor nodig? Ik snap dat Ronaldo beter is dan Arjen Robben, vind ik ook. Maar is dat verschil 60 miljoen euro groot? Neen. Het verschil tussen de kwakkelende Kaka, die toch vooral veel loopt, en de voetballers Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder is nog minder groot. In het echte leven dan. Bij Real vinden ze dat niet, want Kaka is maar liefst 50 miljoen euro beter. Wat een onzin. En dan hebben we de spitsen nog niet benoemd. Want is Karim Benzema ook 50 miljoen euro beter dan Klaas Jan Huntelaar? Nee, het tegendeel zelfs. Al dat geld, voor een mindere spits. Maar dat mag Huntelaar hopelijk komend WK bewijzen.
Real moet voor straf de volledige technische leiding overdragen aan Arsene Wenger of David Moyes. Erkende goedkopers en vooral erg zuinig. Beiden geven niet uit wat er niet is, en Wenger zelfs vaak ook niet wat er wel is. Dat scheelt direct de post en kosten van Jorge Valdano, de TD in Madrid. En de voorzitter krijgt een spreekverbod. Ook richting de nieuw aan te stellen man.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?