Zoveel spitsen, evenzoveel blessures

Het zal toch niet waar zijn....? Hebben we als Nederland een overschot aan goede spitsen en flankaanvallers, beginnen ze zo richting einde seizoen een voor een om te vallen. Vermoeidheid, een schop, misschien hier en daar een tactisch grapje van een Portugese coach, maar de boodschap is duidelijk: het seizoen heeft weer lang geduurd. Zelfs voor onze spitsen, die ieder afzonderlijk toch voldoende gemist hebben om daar minder last van te hebben dan bijvoorbeeld Wayne Rooney. Die overigens leidt aan hetzelfde euvel.

Zaterdag vielen Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder uit bij respectievelijk Real Madrid en Internazionale. Van der Vaart is klaar met zijn Real-seizoen. Hij heeft een spier gescheurd en moet zelfs snel herstellen om het WK te halen. Sneijder viel in de rust van de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo uit en er wordt openlijk getwijfeld aan zijn spelen tegen Barcelona, komende dinsdag. In dit laatste geval twijfel ik zeer aan de waarheid, want vriend Mourinho is natuurlijk bij uitstek de man voor een spelletje met zijn sterspeler. Dat neemt echter niet weg dat Sneijder wel degelijk al weken tegen overbelasting aanloopt en eigenlijk gewoon even twee weken vakantie moet nemen.

Vandaag viel ook Dirk Kuyt uit, in de wedstrijd tussen Liverpool en Burnley. De aard van zijn blessure is nog onduidelijk, maar opgeteld bij de nog volop herstellende Robin van Persie en Eljiro Elia en de ook vandaag wegens een heupblessure afwezige Ruud van Nistelrooy, doet ons het ergste vrezen: Arjen Robben is ons meest fitte spits.

Robben en Ryan Babel natuurlijk... Die mocht vandaag ook weer opdraven en scoorde zelfs, de 4-0. Dat is in ieder geval nog iets. En Klaas-Jan Huntelaar is zo gebrand op een goed toernooi, dat kan bijna niet misgaan. En tijdens het gelijkspel van Arsenal tegen Manchester City, heeft van Persie de volle negentig minuten gespeeld en hij lijkt dus, los van ritme, weer hartstikke fit te zijn.

Het wordt spannend, wie en waar houden we uitgeruste dan wel geblesseerde spelers over. Maar de slijtageslag die een seizoen voetbal heet, loopt op haar einde en zo ook een aantal van 's lands beste en meest belangrijke spelers.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?