El Clasico, de strijd tussen....

Al de hele week wordt er, geheel terecht en volgens traditie, over niks anders gesproken dan de wedstrijd die komend weekend in Spanje op het programma staat: Real Madrid - FC Barcelona. Het leek er even op dat zich grootse gebeurtenissen aftekenden in de Champions League, maar gelukkig bleek dat niet het geval. Want zelfs de sensationele zege van Bayern München op Manchester United valt volstrekt in het niet bij de strijd tussen 'de twee grootste voetballers die de wereld momenteel kent'.

Want de wereld, en Spanje in het bijzonder, is helemaal klaar voor de wedstrijd tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Maar Lionel Messi speelt helemaal geen wedstrijden... Een wedstrijd impliceert een zekere mate van gelijkheid en houdt een belofte van spanning in. Maar daar is geen sprake van. Ook niet als Real tegen Barca speelt. Messi is zo ver boven de goegemeente verheven, dat we met zijn allen blij mogen zijn dat we hem überhaupt kunnen zien.
Vergeleken bij Messi is Ronaldo, zelf ook een leuke voetballer, gewoon een boer, een hork, een Lada. Techniek en souplesse versus kracht en gel. De weledelgebronsde heer Ronaldo mag in de spelerstunnel nog eens goed kijken, en laag mikken, want je mist 'm makkelijk, en daarna wordt zijn belangrijkste duel dat om het shirt van zijn tegenstander: Lionel Messi.

Uiteraard denk ik dat Messi en de rest van Barcelona keurig overeind blijven in Madrid. Geen punt. Sterker nog, ik verwacht een redelijk saaie wedstrijd die eindigt in 0-0 of 1-1. Niet iets om voor op te blijven. Barca heeft vrij snel in de gaten hoe de vlag staat en voetbalt vanaf dat moment gewoon de wedstrijd uit. En misschien scoort Ronaldo wel en Messi niet, echt, dat maakt geen reet uit. Een wedstrijd is het niet, wordt het niet en kan het ook niet worden....

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?