Rafael en Rafael, een gouden combinatie!

Vandaag circuleert op het internet en vooral in Engelse media het gerucht over besprekingen tussen Real Madrid en Liverpool FC over vooral Rafael van der Vaart. Indachtig mijn beide transfertips (1 en 2) ben ik zeer overtuigd van mening dat dit een fantastische deal kan zijn, voor alle betrokkenen.

Allereerst initiator Real. De club moet (dure) spelers kwijt om langer de huidige huishouding te kunnen voeren en eventueel zelfs wat nieuw bloed toe te voegen in de zomermaanden. Aangezien de aanvallers en aanvallende middenvelders rijkelijk aanwezig zijn in de selectie, geldt voor hen (ongeacht mogelijke toegevoegde waarde of talent) dat er handel in het verschiet ligt. Denk Wesley Sneijder.

Maar ook Liverpool is enorm gediend bij de komst van Van der Vaart. Nog los van zijn mogelijke voetballende waarde voor de vrij voorspelbaar opererende ploeg van onder andere Dirk Kuyt, is het voor de Noord-Engelsen vooral zaak een (of twee, of drie) verstandige, maar toch verantwoorde aankopen te doen. Vooral gericht op de kern van het elftal, dat momenteel kwaliteit mist (Daniel Agger, Jamie Carragher) of teveel last ondervindt van blessures (Steven Gerrard, Fernando Torres). Spelers van het 'niveau' (net niet onbetwiste top) en de leeftijd (27) van de Nederlander zijn de perfecte versterking voor een ploeg met relatief bescheiden middelen, een niet functionerende as en een aanhang en groep investeerders die vooral afrekenen op geloof in mogelijke prijzen.

Van der Vaart zelf kan het niveau dat hij in Hamburg haalde halen en zelfs ruim overstijgen. Zijn ervaring in Spanje hebben hem, zo zien wij in interlands, vooral veel beter en sterker gemaakt. Maar hij mist de kans, het vertrouwen, om het bij Real te mogen laten zien. Prima. Ik voorspel wederom een 'Sneijdertje', kortom: een Real-verschoppeling, die het vervolgens fantastisch doet bij een mogelijk directe concurrent in de Champions League. Internazionale en zelfs Liverpool zijn inderdaad iets minder aansprekende clubs, maar geluk, minuten en vertrouwen wegen ruimschoots op tegen status.

Voor Van der Vaart lijkt me het volstrekt duidelijk. Graag, en liever vandaag dan morgen een akkoord. Mits trainer Rafael Benitez aanblijft als trainer van de Reds. Want zijn positie staat na een teleurstellend seizoen zwaar onder druk, terwijl ook de toekomst van de aandelen volstrekt onduidelijk is. Dat is jammer, want een verstandige speler kiest vooral voor een trainer!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?