Komende zomer lekker zonder vestje en bandjes zwemmen

Zojuist hebben Finn en ik weer even drie kwartier lekker gezwommen. Of liever, Finn heeft gezwommen en papa heeft de hardloopmachine weer geteisterd met zijn ijselijke snelheden. Inclusief warming-up ben ik dan zo'n 35 minuten bezig, wat mij dan in staat stelt de laatste 10 minuten van de zwemles te bekijken.

Het feit dat ik op dezelfde sportschool kan sporten als Finn zijn zwemles krijgt, en de lage minimum toegangsleeftijd die deze sportschool aanhoudt voor alle zwemlessen, maakten het in april vorig jaar een logische keus voor ons naar David Lloyd te willen gaan. Finn is een watertijger, maar zonder diploma is het vrij vervelend als je kind constant, zomer of winter, langs waterkanten loopt, ondertussen roepend: "kom we gaan zwemmen!". Dus dat wij de man snel op les moesten doen stond vast.

Nu, bijna op de dag een jaar verder, kunnen we constateren dat het er erg goed uit ziet. Uiteraard haalt ieder kind zijn of haar diploma als het simpelweg goed genoeg is. Maar met de zomer en een vakantie in Zuid-Frankrijk alweer in aantocht, is het toch lekker dat Finn inmiddels een half bad zonder bandjes doet en dus eigenlijk vooral nog moet verbeteren en wat conditie en focus moet opbouwen voor hij mag afzwemmen.

En of ie nou afzwemt voor we weggaan, of niet, dat maakt eigenlijk niks uit. Want met of zonder diploma zullen wij er als ouders toch wel vrij dicht op zitten in het zwembad, en al zeker in de zee. Maar je bent van het geouwehoer met die bandjes af en in de tussentijd ligt hij drie weken aaneengesloten in het water, waardoor hij na de zomer klaar is voor of zijn A-diploma, of als hij nog zin heeft, zijn B-diploma. In alle gevallen top dus.

Ergens komend jaar stroomt dan ook zijn zusje in, waarschijnlijk als Finn klaar is en echt geen zin meer heeft. Als we haar ook anderhalf jaar geven, hebben we in de zomer van 2012 zelfstandig zwemmende kinderen, die dan uiteraard ook zindelijk zijn en zichzelf kunnen afdrogen, aankleden en 's ochtends zelf even wat eten en drinken kunnen pakken als ze wakker worden. Het leven wordt mooier en vooral makkelijker, te beginnen met komende zomer..... Heerlijk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?