Champions League is slecht voor het Nederlandse voetbal

Mijn stellingname over de wedstrijd Bayern München - Manchester United is maar net goed afgelopen. Gelukkig, want ik hoopte er ook op en meestal zit ik er naast. Dus ik ben er blij mee. Inhoudelijk had ik het natuurlijk redelijk mis. Bayern overleefde helemaal geen eerste helft en werd zelfs huilend de kleedkamer ingestuurd. Maar de ruimtes kwamen wel, de Duitse efficiency ook en de uitschakeling van United (tegen de verhouding in, als je daarover mag spreken over twee duels) ook.

Deze wedstrijd, en het duel van dinsdag tussen FC Messi en Arsenal, leverden in ieder geval twee leuke, mooie en spectaculaire wedstrijden op. Van vier absolute topploegen, waarvan er gevoelsmatig twee boven de rest van de wereld uitsteken. Bij United ligt dat aan visie, cultuur en geld, bij FC Barcelona aan visie, cultuur en Lionel Messi. De twee andere wedstrijden waren opvullertjes, omdat het zo lullig is om in april al klaar te zijn met het toernooi. Ook grappig, het minste Olympique Lyon in een jaar of vijftien behaalt de beste CL-resultaten in de clubhistorie. Leg het mij maar uit....

Maar vandaag worden de krantenkoppen gedomineerd door slecht nieuws. De voltallige selecties van zowel Ajax als PSV hebben de afgelopen dagen een citytrip naar Barcelona gemaakt en daar de wedstrijd tegen Arsenal live meegemaakt. Leuk voor die jongens natuurlijk. Maar we dreigen er niet bepaald beter uit te komen als Nederland. Ron Vlaar heeft alle hoop op het succesrijk verdedigen van Messi al opgegeven en Dennis Rommedahl denkt dat hij het allemaal ook wel kan.

Je moet ook niet naar een veel hoger niveau gaan kijken als je daar niet tegen kan. Een ego balanceert per definitie in een wankel evenwicht. Dat van Vlaar is nu kapot, dat van Rommedahl volgt de eerstvolgende wedstrijd als hij struikelend over zijn eigen benen met bal en al over de zijlijn vliegt terwijl tegenstanders en publiek vol verbazing toekijken wat zich afspeelt bij de kleine Deen. We hebben in Nederland al niet de beste voetballers, maar daar moeten we wel voorzichtig mee omspringen. Zowel met die voetballers zelf als met de wetenschap dat er nog vele mooiere, snellere, rijkere en betere werelden buiten 'ons sterrenstelsel' liggen. Dus mijn advies: vergelijk je team vooral met Bayern, United, Chelsea en Barca. Maar zorg er als coach wel voor dat de mannen op dinsdag- en woensdagavond wat anders te doen hebben dan voetballen kijken en de teamuitjes gaan voortaan weer gewoon naar Paintballvereniging 'Klodder'.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?