Apple maakt het leven beter en leuker!

Zelfs als je er niks mee hebt, is het toch minstens enorm vermakelijk om al die rare types en grote bergen berichtgeving zijdelings te volgen. Apple lanceert weer een nieuw speeltje en creëert op haar gemak in een half jaar tijd zoveel vraag dat de iPad in het eerste jaar overal ter wereld stijf uitverkocht zal zijn.

En als je er wel wat mee hebt, al die speeltjes en soms best als nutteloos te omschrijven toevoegingen aan je al reeds hartstikke rijke leven, dan is het optimaal genieten. De marketingafdeling van Apple is, gevoed door de ontwikkelaars, een complete entertainmentindustrie op zichzelf. In New York lagen van vrijdag op zaterdag nacht honderden mensen 'traditioneel' in de wachtrij op de stoep te kamperen in de hoop de eerste iPad's te kunnen scoren. De meeste en meest verstandigen van dit stel hadden de bestelling online geplaatst en waren zeker van hun nieuwe 'hebbedingetje'. De gokkers en tragere beslissers kwamen op de bonnefooi en hoopten er maar het beste van.
Apple verkoopt in de gemiddelde schatting zo'n zes miljoen iPad's in het eerste jaar, dat aantal wordt voornamelijk behaald in Noord-Amerika, aangezien Europa (en dan nog alleen Duitsland en Frankrijk) pas maanden later volgt. In Nederland is de zomer al goed onderweg als het fenomeen ook ons bereikt en dan nog zullen we waarschijnlijk even moetenm wachten op de betere versies die ook geschikt zijn voor het 3G netwerk. Lijkt me handig even geduld te betrachten dus.
En de mitsen en maren dan? De die hards hebben er per definitie schijt aan natuurlijk. De 'overwegers' zullen nog eens gaan twijfelen, maar dat hoeven ze niet te doen. Wat de boeken ook gaan kosten, veel zal het niet zijn. En een apparaat zonder flash-functionaliteit is maar tijdelijk lastig. Niet omdat Google (eigenaar van Flash-paradijs YouTube) alsnog de samenwerking zoekt, maar omdat de eerste browsers met geïntegreerde videoplayerfunctionaliteit al bestaan en deze ongetwijfeld tussen nu en een jaar standaard zullen zijn. En als niet enkel de Apple-gebruikers, maar echt de hele wereld erom vraagt, past ook Google de mogelijkheden in YouTube gewoon aan.

En tot die tijd hebben we wat we in onze handen kunnen houden. Hopelijk voor de zomer. Want het is natuurlijk het ultieme vakantieapparaat met haar afmeting, leesmogelijkheden en voorzien van internet via een dongel danwel 3G.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?