Sinterklaas is er weer!!!!

Uiteraard kwam de Sint, minstens voor TV-kijkend Nederland en alles jonger dan een jaar of zeven, aan in Harderwijk. Maar gelukkig zijn er ontsnappingsmogelijkheden voor mensen die dat niet per se voor de televisie willen volgen en de mensenmassa's ook best kunnen missen.

Twee jaar geleden hebben we voor het laatst de aankomst van de Goedheiligman in Utrecht aanschouwd. En wat een drama was dat. Minimaal 50.000 Utrechters met hun kinderen, opeengepakt op een paar smalle straatjes rond de sluisjes, een Sint met een handvol Pieten die veel te laat aankwamen, een paar handen pepernoten het publiek in zwaaien, bijna onder de voet werden gelopen en snel aan hun ronde door de menigte begonnen.

In dit proces wordt door de 'zeer zorgzame' en 'het beste met hun kroost voorhebbende ouders' werkelijk alles gedaan om de kinderen een blik op man en helpers te gunnen. Zo veel zelfs, dat het voor loslopende kinderen en alles in een buggy of kinderwagen (laag bij de grond) ronduit gevaarlijk is. Het had veel weg van de eerste ochtend dat de Bijenkorf de deuren opent voor de drie dolle dwaze dagen. Maar dan met mannen en kinderen erbij.

Wij zijn gevlucht, naar Leerdam, deze keer. Daar had Rederij Leerdam voor de vierde maal een boottocht georganiseerd, die draaide om het zoeken en binnenhalen van Pakjesboot nummer 8. Dat was natuurlijk groot feest. Eten en drinken, pepernoten, chocomelk, koffie, alles lekker aan boord, stukje varen, hysterische kinderen zoveel als mogelijk 'begeleiden' en toewerken naar het moment waar het allemaal om draaide: de aankomst van De Sint.

Pakjesboot 8 is gevonden en vaart naast ons de haven in
Senna geniet van haar Sint en pieten
In de haven staan honderden mensen de aankomst af te wachten
Een, op onze boot overgestapte piet, pakt zijn rust
Uitgeput en in een nieuwe pyjama
Na afloop zijn we, direct aan de haven gelegen, lekker wat gaan eten en drinken bij De Blauwe Hoed. Ongetwijfeld een van de betere plekjes om je lunch te nuttigen aan de Linge en in en rondom Leerdam. Bijkomen van de spanning, met twee uitgeputte kinderen en drie volwassenen die ook wel klaar waren met de drukte.

Wat mij betreft is het wel duidelijk. In het verlengde van mijn wens om wat rustiger te gaan wonen, gaan we in ieder geval wat rustiger de Sint opwachten. Leuke, kleinere steden en dorpen, liefst aan het water gelegen, en voorzien van een gezellig en knus centrum waar je vervolgens even lekker kan eten of winkelen. Prima. Zo hoor je Sinterklaas binnen te halen, dan is het zelfs voor ons weer leuk...;)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?