Aha, dus zo zit ik in elkaar!

Weer wat geleerd.... Nee, natuurlijk niet! Weinig verrassend, maar toch altijd leuk om jezelf door een test lekker te laten doorlichten. Doet alles het nog? De eigenwijsheid, het enthousiasme, het sociale? Yep, geen problemen bij De Heuk.

Deze test werd me afgenomen door Projactive, in de aanloop naar een gesprek over een vrij zware rol als Marketing Manager. Ik ben het niet geworden...;)

Persoonlijkheid

Frank kan zeer goed met grote druk omgaan en is ook onder moeilijke en zware omstandigheden zeer veerkrachtig. Hij dient er wel voor te waken dat hij niet de indruk wekt dat urgente zaken hem nooit raken. Hij heeft heel veel behoefte aan goede contacten met anderen. Hij is zeer sterk op menselijke relaties gericht. Hij treedt prominent op de voorgrond en staat graag in het middelpunt van de belangstelling; hij kan vrij sterk de sfeer bepalen. Bij groepen en sociale evenementen profileert hij zich krachtig en vindt hij het leuk om leuk om gezien te worden.

Hij heeft een hoge eigenwaarde en veel zelfrespect. Ook is Frank bijna niet onzeker of angstig ten aanzien van het maken van fouten of vergissingen en hij zal hier zelfs aanzienlijke risico’s in durven aangaan. 

Frank is iemand met veel energie en kan daardoor wat onrustig overkomen. Dit maakt hem wel ondernemend! In de uitvoering van werkzaamheden is hij praktisch ingesteld en heeft hij een actiegericht probleemoplossend vermogen. Qua besluitvaardigheid kan hij omschreven worden als iemand die vrij snel en effectief besluiten neemt. Er is enige kans dat hij bij zijn besluitvorming te weinig andere standpunten overweegt. In relatie tot anderen is hij krachtig en uitgesproken aanwezig en hij kan anderen daardoor effectief overtuigen. Indien nodig kan hij daarbij ook meer subtiel te werk gaan. De resultaten geven aan dat Frank beschikt over voldoende relativeringsvermogen met betrekking tot zijn werk. Dit uit zich ook in zijn ambitieniveau; dit is gemiddeld en geeft aan dat hij zich zal inzetten om zijn persoonlijke doelen te bereiken en een goede prestatie neer te zetten. Hij kan voldoende omgaan met competitieve elementen of prestatiedruk binnen zijn werk, soms zijn andere factoren (bijvoorbeeld de werksfeer) binnen het werk voor hem persoonlijk van groter belang.

Hij vindt een gezonde balans tussen respect en ontzag tonen enerzijds en uitgaan van zichzelf anderzijds. De behoefte aan structuur en netheid is Frank hem functioneel aanwezig. Hij is functioneel empathisch, wat hij situationeel laat zien. Afwisseling binnen zijn taken en werkzaamheden is voor hem van gemiddeld belang. Ook is hij iemand die een beheerste indruk maakt en hij zal conflicten en confrontaties eerder vermijden dan aangaan. Hij heeft behoefte aan een klankbord of overleg in het algemeen bij het vormen van zijn mening. Aan geldende regels of cultuur conformeert hij zich weinig. Frank heeft een redelijk zakelijke houding en zal minder genegen zijn om anderen als vanzelf sprekend bij te staan. Hij gaat vrij sterk uit van de eigen verantwoordelijkheid van mensen. Hij is minder afhankelijk van duidelijk gestelde doelen maar is meer op het proces gericht. Hij is nagenoeg niet op zoek naar erkenning van zijn prestaties door anderen en is daardoor nauwelijks afhankelijk van complimenten en positieve bevestiging uit zijn omgeving om gemotiveerd te blijven. Zelfs bij zeer moeilijke situaties en taken zal hij nagenoeg geen hulp en ondersteuning van anderen vragen. Hij heeft nauwelijks behoefte aan steun uit zijn omgeving. Hij geeft er bij tegenslag sterk de voorkeur aan zich zo snel mogelijk op andere taken en doelen te richten.

Kwaliteiten & Mogelijke valkuilen
Kwaliteiten:
  • Staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Is vaker positief gestemd.
  • Is een sterk sociaal persoon. Communiceert graag. Heeft veel behoefte aan vriendschappelijke relaties. Investeert in netwerken.
  • Kan zelfstandig problemen oplossen. Valt anderen niet snel lastig met eigen problemen.
  • Een positief zelfbeeld met groot zelfvertrouwen. Twijfelt niet aan de eigen capaciteiten.
  • Richt zich bij tegenslag eerder op andere zaken. Weet wanneer te stoppen en los te laten.
  • Veel energie om zaken te bereiken. Kan de hele wereld aan. Is productief.
  • Is niet afhankelijk van complimenten.
  • Neemt graag verantwoordelijkheid. Heeft ambitie om leiding te geven.
  • Kan goed omgaan met druk en stress. Veerkrachtig. Raakt niet snel in paniek.

Mogelijke valkuilen:
  • Kan te sterk op de voorgrond treden bij sociale evenementen. Weleens te openhartig.
  • Stelt moeilijk grenzen binnen vriendschappelijke relaties.
  • Niet weten wanneer hulp te vragen, te lang zelfstandig doorgaan.
  • Minder zelfkritiek, risico op zelfoverschatting.
  • Soms te snel stoppen met taken voordat ze af zijn.
  • Kan soms wat ongeduldig zijn, het gevoel hebben dat de omgeving remmend werkt.
  • Kan moeite hebben met het loslaten van verantwoordelijkheden.

Reacties

Anoniem zei…
Toch niet minder gefeliciteerd met je andere baan!
Y

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?