Nieuwe, online, creativiteit

"Leef je maar uit", is hier thuis het motto. Soms. In ieder geval wel als het gaat om spelen, experimenteren, knoeien op en met de PC. Of liever, de Mac.

Rowdy was daar al enkele jaren mee bezig en is vreselijk handig. Mede door zijn grafisch georiënteerde VMBO-opleiding is dat de laatste twee jaar alleen nog maar toegenomen. Wat begon met spelen met Paint, is inmiddels geëvolueerd tot het zelf maken, monteren en publiceren van video's, waarbij belangrijke rollen zijn weggelegd voor vingerskateboards en -fietsen (stunts op een zelfgemaakte baan) en zijn schreeuwende en overenthousiaste broer van vijf.

Die inmiddels zelf hartstikke handig is met Paintbrush, YouTube en Disney XD. Finn speelt, klooit, ontdekt, wordt boos als hij het niet snel genoeg als beste kan (van wie heeft ie dat dan toch...;)?) en kan de gedeelde pc in de huiskamer inmiddels uren bezet houden, een oudere broer en vader wanhopig wachtend achterlatend.

Maar nu heeft ook de jongste telg zich gemeld op de computer. Drie jaar oud en volstrekt duidelijk wat ze wel en niet wil, maakt ze bij papa op schoot zittend gewoon even deze tekening. Al mocht ondergetekende zich even over de naam buigen, natuurlijk. En de vogels. Het is duidelijk, elke vorm van grafische creativiteit hebben ze niet van mij. De hang om uren in een pc verstopt te zitten weer wel....


Voor Rowdy rest de volgende fase. Hij moet ze toch voorblijven, dat kleine grut. In een erg leuk artikel op Mashable.com las ik dat er al enkele sites zijn, waar je van vrij basaal tot gecompliceerd je eigen tekenfilms kunt maken. Gaan, zou ik zeggen. Speel, klier, leer, ontdek en wordt er goed in!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?