Mooie quotes uit het voetbal

Zaterdag, altijd een mooie dag voor de sport- en voetballiefhebber. Veel nieuws, veel wedstrijden, veel krant en veel tekst van direct betrokkenen. Zo ook vandaag. Al lezende verbaas ik me echter wel over een aantal (schijnbaar, want tussen aanhalingstekens aangeboden aan de lezer) gesproken teksten van een aantal grootheden.

Zo geeft Diego Maradona op zijn eigen wijze aan graag terug te willen keren als bondscoach. Prima. Maar zijn dramatisch vermogen overstijgt de realiteit ruimschoots. Of maakt het minstens niet zo praktisch. "Ik zou mijn leven ervoor willen geven om terug te keren bij het nationale team." Tsja, laat dan maar. Stel je een bondscoach aan, mag je een kwartier later alweer op zoek naar een nieuwe.

Ook Sir Alex Ferguson was goed op dreef, al waren zijn uitlatingen niet per se dramatisch, als wel een tikkeltje simplistisch. Lijdend voorwerp is, hoe kan het ook anders dezer dagen, aanvaller Wayne Rooney. "De paparazzi zitten de hele dag achter hem aan. Een jongen van zijn leeftijd wil dat niet. Hij wil alleen maar voetballen en daar van genieten." Ja, voetballen en af en toe naar de hoeren natuurlijk.

De uitsmijters van deze zaterdag behoren echter toe aan Willem van Hanegem. Toch een man met een erkend voetbalverstand en een graag gehoorde mening. Vooral omdat hij een unieke kijk heeft op het voetbal. Op het hele leven eigenlijk wel, zelfs... Maar die uniciteit helt vandaag ver over richting een verplichte opname. "Het zou me tegenvallen als Feyenoord over drie jaar geen kampioen van Nederland is". Deze is minstens vrij sterk te noemen. Ik denk dat de rest van Nederland vooral verbaasd is als Feyenoord de komende drie jaar de titel pakt. Zeker gezien het feit dat het de afgelopen jaren, met miljoenen smijtend, ook al niet is gelukt. Hoe wil je dat doen met € 0,- als beschikbaar budget voor aankopen en salaris?

In hetzelfde interview meent Van Hanegem dat René van der Gijp ongelijk heeft als het gaat om de gewenste lengte van topspelers. Hier verdedigt de voormalig middenvelder de jonge Feyenoorder Kamohelo Mokotjo, die nog niet het grenzeloze vertrouwen van de club krijgt of voelt: "Hij is in hun ogen te klein. Ach, dat is René van der Gijp napraten. Volgens hem moeten alle goede spelers minstens 2.09 meter lang zijn. Nou, de tien beste spelers van Europa zijn allemaal klein hoor. Geloof me nou maar."

Daarmee doelt van Hanegem natuurlijk op Xavi, Iniesta, Messi, David Villa en Wesley Sneijder. Maar hij negeert voor het gemak even Cristiano Ronaldo, Steven Gerrard, Frank Lampard, Didier Drogba, Zlatan Ibrahimovic, Maicon, Rooney en regerend Europees voetballer Diego Milito. Kan. Maar niet reëel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?