Kansen op Europees succes voor Nederland

Niet gehinderd door enig additioneel optimisme na de wedstrijd van FC Twente tegen Internazionale (2-2), gisteravond, heb ik beste hoop dat er de komende dagen en weken voor de Nederlandse teams wel wat te halen valt in Europa. Al was het al geld, ervaring en prestige, maar met wat mazzel ook nog punten.

Het al genoemde goede voorbeeld van de landskampioen, kan vanavond worden gevolgd door Ajax. Maar dat lijkt me iets minder voor de hand liggen. Tenzij Real Madrid echt denkt dat het 'wel even' wint. Onderschatting en het feit dat vooral Ronaldo al maanden uit vorm is en er (dus) gelukkig weer bij is, geeft de Amsterdammers een kleine kans op een resultaat.

Morgen mogen de Europa League-deelnemers het gaan doen. AZ opent makkelijk, tegen Sheriff Tiraspol, en begint haar campagne dus niet zo leuk, maar wel met punten. PSV volgt later op de donderdagavond, thuis tegen Sampdoria. Mooie naam, mooie ploeg, mooie competitie, maar zeker do-able voor de Eindhovenaren. Een overwinning tegen een directe concurrent voor de volgende ronde is een fantastisch begin en verre van onrealistisch. Het gevaar loopt voorin, de rest is vooral degelijk. Net als bij PSV zelf, wat een minder leuke wedstrijd doet vermoeden, die nipt wordt gewonnen door hopelijk PSV.

Die minder leuke wedstrijd wordt live uitgezonden door de NOS. Het duel van FC Utrecht, tegen Napoli, wederom niet. Gelukkig wordt het, in tegenstelling tot de uitwedstrijd tegen Celtic, ditmaal wel samengevat uitgezonden! Maar ook Utrecht is niet kansloos. Zelfs uit is er best iets te halen voor de ploeg van 'De Chat'. Een beetje onderschatting, het feit dat ook Napoli gewoon geen topploeg is en de eerste wedstrijd van de poulefase, maken dat we misschien wel lekker met een 1-1 weggaan uit Zuid-Italië.

Het wordt, kortom, een leuke en puntrijke week. Vind ik. Denk ik. Hoop ik.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?