Wat een timing.... Wat een mazzel.....

Ook Marco van Basten had wat geluk, toen hij eerst op 9 november 1986 en later op 25 juni 1988 de ballen zo werkelijk geweldig raakte, dat alle zingeving in het leven in die luttele seconden gevangen waren. En bleven. Voor dergelijke goals tellen trainingsuren niet meer. Weg met de '10.000 uren-theorie', hulde aan de intuïtie, het talent en vooral de fantasie.

Maar vandeweek scoorde Roberto Soldado ook best aardig. De 24-jarige Spanjaard speelt, na niet doorgebroken te zijn bij Real Madrid, inmiddels voor Getafe en doet het gewoon goed. Niks spectaculairs, gewoon goed. Maar tegen Sporting Gijon deed hij iets dat niet goed was. Maar 'Van Basten'. 'Bergkamp'. 'Maradona'.



Er komt natuurlijk vreselijk veel gevoel en timing kijken bij deze omhaal. Anders ben je niet, bij benadering (en die wordt in fracties van seconden gemeten) in de buurt van de bal. Maar de volheid en snelheid en overtuiging waarmee Soldado deze bal neemt is ongelofelijk. Hoe kansloos de poging ook is, hij gaat er blijkbaar altijd voor 100% voor. Een goede eigenschap voor een spits.

En, eerlijk is eerlijk, de twee goals van Van Basten zijn groots. Maar deze is moeilijker. Omdat Van Basten tweemaal 'tegen de bal in schoot', Soldado schiet 'haaks op de bal', wat zijn enige en ideale raakmoment beperkt tot grofweg 0,00001 seconde. Van Basten had er minstens 0,001. Dat scheelt.....

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?