Aadje, bedankt!!

Frank Rijkaard en Aad de Mos hebben niet veel gemeen. Aad kan niet voetballen, Frank is bedachtzaam, heeft manieren en gedraagt zich als een 'heer'. Maar sinds vandaag bindt een feit beide trainers en hun carrières: ze zijn allebei gedegradeerd met Sparta.

En dat was in beide gevallen met een ploeg die zeker niet de slechtste van de competitie was. Het typische is, dat Sparta nooit de slechtste is, maar wel af en toe als slechtste eindigt. Een clubdingetje, denk ik. Cultuur, beleid, weerbaarheid van geest bij zowel spelers als begeleiding en bestuur.

In het geval Rijkaard, kun je (achteraf, uiteraard) stellen dat Frank iets te groot was voor club en spelers van de Rotterdammers. En dan druk ik mij zeer vleiend uit, voor Sparta. De man was van een geheel ander niveau en bewees dat twee jaar later door met Barcelona, Ronaldinho, Deco en Eto'o de 'treble' te winnen. Het geval De Mos is van een geheel ander kaliber. Bij gebrek aan enig leiderschap, creativiteit, durf en overzicht, werd na het ontslag van Frans Adelaar binnen twee dagen de toen gisteren in Griekenland ontslagen De Mos aangesteld. Vergelijkbaar met de hoop van Willem II dat de al vijftien jaar in het buitenland werkzame Arno Pijpers de Tilburgers wel even van de play-offs zal 'wegtrainen'.

Aad heeft veel bereikt bij Sparta. Sinds zijn aanstelling op 4 april heeft de ploeg eenmaal gelijkgespeeld en driemaal verloren. In de nacompetitie volgden een nederlaag en overwinning (tegen Helmond Sport) en twee gelijke spelen (tegen Excelsior). "Dit is een horrorfilm" reageerde de verbijsterde De Mos vandaag nadat degradatie een feit was. Ja, Aad, en jij speelt de hoofdrol. Al jaren! De toekomst van de trainer is uiteraard ongewis. Bij Sparta wil hij best blijven, maar dan in een dubbelrol trainer/technisch directeur. Waarschijnlijk stelt hij ook nog eisen aan het te besteden budget. Kan prima, zo na een degradatie. Maar Aad speelt 'hard to get': "Dit is een domper van jewelste. Ik moet eerst dit verwerken. Dat gaat wel even duren."

Aad denkt gelukkig direct aan zichzelf. In de beelden van Studio Sport zag ik talloze huilende, boze en verbijsterde supporters voorbij komen, maar Aad 'moet dit eerst verwerken'. Aad, neem de tijd, want verwerking moet je niet overhaasten. 'Dat gaat wel even duren'..... Belofte maakt schuld Aad. En nu ophoepelen. Ik wil je niet meer zien of horen. Nooit meer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?