Een diepe buiging voor FC Twente

Op een rommelige, maar voorspelbare laatste speeldag heeft FC Twente vandaag het kampioenschap van de Eredivisie over seizoen 2009/2010 voor zich opgeëist. Uiteraard terecht, want een kampioenschap win je altijd terecht. Een droomseizoen voor de Tukkers, waarin het verlies van Marko Arnautovic en Eljiro Elia veel minder groot en indrukwekkend bleek dan verwacht en waarin verrassend constant en stabiel werd gepresteerd.

Dit in tegenstelling tot concurrenten AZ, PSV en Ajax, die elk wel een periode van weken achter de rug hebben, waarin te weinig punten werden behaald met bedroevend voetbal. FC Twente heeft, daarentegen, als een echte kampioen ook de lelijke duels gewonnen en de verliespunten tot een minimum beperkt.

Twente in de Champions League komend seizoen, mijn voorkeur heeft het niet. Zie AZ, afgelopen zomer. Vier keer als figurant opdraven en klaar. Einde Europees seizoen. Ik ben bang dat het Twente ook zo vergaat, zeker als we rekening houden met het mogelijke vertrek van Miroslav Stoch, Douglas en trainer Steve McClaren. De toekomstplannen van Blaise N'Kufo daarbij opgeteld, maken dat er dus een vernieuwd Twente gaat staan en dat moet dan maar in september klaar zijn voor absolute topduels. Nee, wat dat betreft had ik liever Ajax de CL in zien gaan. Dat blijft makkelijker op niveau, op wordt door het vertrek van Urby Emmanuelson zelfs sterker, en heeft minder personele wisselingen, zoals het zich laat aanzien.

Het seizoen van FC Utrecht is in de tussentijd als een nachtkaars uitgegaan. Vandaag werd nog even een 2-0 voorsprong tegen het al uitgevoetbalde Vitesse weggegeven. Knap werk. In de play-offs wacht FC Groningen, sinds een jaar of vijf een angstgegner van Utrecht, dat ook al eens in de play-offs door hen werd uitgeschakeld. De afscheid nemende Ron Jans is simpelweg een maatje te groot voor ons. Het voordeel is dan echter wel dat we a) geen Europees voetbal spelen komend jaar en b) de spelers, trainers en supporters even kunnen genieten van war rust en ruimte van elkaar. Een lekkere lange en welverdiende vakantie en volgend jaar zijn we allemaal weer gretig en blij met elkaar!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?