Na de Tour, nu de Giro

Vorig jaar hebben we op vakantie een memorabele poging gedaan een etappe van de Tour de France te zien eindigen. In Nimes, om precies te zijn. De stad ligt zo'n 200 kilometer voor onze uiteindelijke bestemming, en met onze voorliefde voor een vroeg vertrek hadden we daar een hotel geboekt om de laatste nachten voor de entree in de gehuurde bungalow door te brengen.

Nimes is een prachtige stad. Een oeroud Romeins centrum, een colosseum en heerlijke nauwe straatjes gevuld met toeristen en evenzoveel winkeltjes. Dat alles ontdekten wij, de stad verkennende na aankomst, op donderdag. De stad is echter ook iets groter dan je denkt, en tegen de tijd dat de finish van de etappe in zicht kwam, lagen wij uitgeteld op onze hotelkamer, twee kilometer verder, live het Franse commentaar te beluisteren. Een experiment van niks dus, maar de sfeer van een eenmalige en unieke braderie is blijven hangen en blijft aantrekkelijk en leuk.

Vandaag finisht de tweede etappe van de Giro d'Italia in Utrecht. Na de proloog in Amsterdam, gisteren, is vandaag vertrokken voor een rit over 209 kilometer die eindigt op de Croeselaan, niet toevallig voor de deur van het hoofdkantoor van de Rabobank. Maar voor die finish, wordt een zeer grote ronde door Utrecht en omgeving afgelegd. Houten wordt deels omcirkeld, Nieuwegein grotendeels, Utrecht ook, De Meern, en dan met een boog weer de stad in. Voor de sprint, waarschijnlijk. Wij gaan het zo ook maar weer eens proberen. Wellicht creëer ik er nog een paar wielerfans mee. Je weet maar nooit. Al weet je ook nooit of wij het wel gaan redden. Ze worden bij ons in de buurt verwacht rond vijf uur, als ik nu naar mijn kinderen kijk, wordt vijf uur penibel. Humeur en vermoeidheid technisch.

Maar ja, twee keer op tv een etappe zien finishen die op nog geen twee kilometer afstand wordt verreden, is ook een prestatie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?