Zondag: half acht, spuug en plannen

De wasmachine draait op volle toeren. Dat doet dat ding regelmatig in huize Heukels, maar vanochtend met een zware lading van Senna erin verwerkt. Die werd plotseling misselijk toen ze wakker werd en gooide er nog wat uit. Zo zielig, spugende kinderen. Ze kunnen er niks mee. Ze zei er ook niks over, aan ons bed, alleen dat ze 'niet meer terug naar bed kon'. Maar goed, een Fristi, een berenkoekje en verse croissants erin en hopla, de dag kan opnieuw beginnen.

Vandaag gaan de dames naar de IKEA. Zo hoort het ook. De handigheid en het logisch inzicht is bij ons thuis geslachtsafhankelijk en ik zit niet bij de rijkelijk bedeelden. Dus dat de tochtjes naar IKEA voor rekening worden genomen door het vrouwelijk deel van ons huishouden, is dat vooral geruststellend.

De mannen gaan de stad in. Ook dat past beter dan andersom. Het talent om geld, al dan niet reeds in bezit, uit te geven is bij ons ook genetisch verdeeld aan de mannen. In de stad zijn wij op onze plaats. Finn gaat naar de bioscoop met zijn nicht en oma. Mega Mindy staat op het programma. Papa gaat eens op zijn gemak door de stad slenteren, op zoek naar iets zinloos, liefst kleding, en duurs. En er moet een nieuwe DVD-speler worden gekocht, dus ik heb nog een taak ook.

Daarna maken we het lekker in een kroegje af. Met wat nieuwjaarswensen en drankjes, een kaasblokjes (of, in Finn's woorden: "kaasklontjes") voor de kinderen. Want in Utrecht wordt nergens oude kaas geserveerd die kan tippen aan die van De Boslust. Zo lekker! Biertje erbij en weg is de dag weer. Het einde van de kerstvakantie, het begin van het nieuwe jaar, met twee verjaardagen en een lang skiweekend in de planning. Ik ben er klaar voor!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?