Tevreden, maar niet voldaan met Oranje

Dan stop je vroeg met werken, verheugt met het vooruitzicht op een middag in de kroeg, met je vrouw, lekker voetballen kijken. Al die hooggespannen verwachtingen kwamen niet uit, zoveel was al snel duidelijk. Het was te traag, de mannen liepen niet, hadden geen haast, maakten geen tempo en nodigden ook teamgenoten in balbezit niet uit dat wel te doen.
Maar het is ook wel duidelijk dat er nog nooit een wereldkampioen is geweest die sprankelend en in vol ornaat aftrapte. Nee, qua kansen op de titel was dit de op twee na beste start, alleen een verlies en een gelijkspel waren wat dat betreft beter geweest. Dat maakt Duitsland inderdaad al kansloos voor de titel, maar dat past in de statistiek dat er nog nooit een regerend Eurovisie Songfestival-winnaar is geweest die de Europese- of Wereldtitel voor zich opeiste.

Engeland en Argentinië doen het dus beter, qua start. Matig in het Engelse geval, af en toe goed in het Argentijnse geval. Vanavond zullen de Italianen zich in dit rijtje voegen. Niet goed, teleurstellend, maar waarschijnlijk wel eindigend met drie punten. De ideale kampioenskandidaat.

Inhoudelijk dan. Goed en slecht. Kuyt, Sneijder, Stekelenburg, Van der Wiel, Mathijssen, Heitinga en Van Bommel prima. Van Persie, Van Bronckhorst, Van der Vaart en De Jong matig. Persoonlijk had ik in de rust Elija en Huntelaar al laten invallen voor respectievelijk Van der Vaart en Van Persie. Die twee vielen echt enorm tegen, vooral Van Persie, die toch met zoveel belofte is gestart aan de voorbereiding. Prima, maar maak het dan ook waar. Met een gretige Huntelaar achter je, mag je van mij best wat druk voelen. Laat hem dat dan ook voelen met een vroege wissel. Klaar. En Elija houdt in zijn eentje twee Denen bezig, Van der Vaart niet. Dat was een nummeriek voordeel waar we veel behoefte aan hadden in deze wedstrijd. Zonder Robben en aanvallers in vorm, kun je niet zonder de snelheid en dreiging van Elija.

Zaterdag direct de beslissende wedstrijd tegen de verrassende Japanners. De twee koplopers in de poule. Voor Denemarken en Kameroen is het zaterdag direct erop of eronder. Sneu voor beiden, want vooraf waren dat de 'nummers twee' in de groep. Nu niet meer. Voorlopig zijn het de Japanners.....

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?