Joran, WK-spelletjes, slogans en Cesc Fabregas

Tsjonge tsjonge, je laat het een beetje versloffen en de inspiratie vliegt je om de oren. Het nog altijd aanstaande WK voetbal en de zo langzamerhand stijgende spelletjeskoorts die nu toch echt gaat toeslaan. Persoonlijk vind ik het spelen van WK-spelletjes een goede vervanger voor de volstrekt talentlozen als ik, die werkelijk geen enkele kans hebben welk WK dan ook ooit te halen. Dus ik speel gretig mee!

Allereerst met de gratis 538-poule, ziet er goed uit, werkt snel en garandeert natuurlijk een groot aantal spelers. Dan is er tenminste eer te behalen. Daarnaast ontving ik vandaag een mail van een ex-collega, hij heeft een voetbalspel gemaakt dat inschrijfgeld vraagt ten gunste van Elkana Childcare. Daar ga ik ook zeker aan meedoen. € 15,- Inschrijfgeld, waarvan € 10,- voor de Zuid-Afrikaanse kinderen en €,- voor het opleuken van de prijzenpot. Prima en mooi initiatief, hulde Anton!!

Naast deze twee spellen zijn er natuurlijk altijd de meer exotische varianten. Met Roland heb ik dit jaar de Eredivisie-weddenschap laten lopen, dus om aan het einde van de zomer even te kunnen gaan eten op kosten van de verliezer, gaan we een onderling duel aan, waarschijnlijk in een van beide bovengenoemde spellen. Met onder andere Mark en Yuri moet er gewed worden om € 50,-, waarbij de winnaar verplicht is de pot stuk te slaan aan de bar, vergezeld gaand van een hoop gebral over 'inzicht', 'klasse' en 'voorspelbare toernooien'. Mits Mark niet weer blind onschuldigen van diefstal beschuldigd, niet gehinderd door enige nuchterheid.

Maar een van de mooiste spellen blijft de Fantasy League, in dit geval dus de WK-editie. Samen met 19 ex-collega's (weer anderen) komen we bij elkaar, voorzien van een fictief budget, en gaan we bieden op spelers en zo een team samenstellen van maximaal een speler per land. Fantastische competitie, met voor de meesten onder ons als hoogtepunt de veilingavond. Iedereen weer even zien, spreken, uitschelden, veel bier en de volgende ochtend gegeneerd naar je spelerslijst kijken en bij jezelf denken "maar goed dat ik ook met Mark wed, win ik nog iets....".

In de tussentijd, en gespeend van al deze opwinding, lijkt Joran van der Sloot eindelijk te krijgen wat hem toekomt. Ja, ook ik veroordeel zonder enige gerechtelijke uitspraak. Omdat zijn tronie, irritante gedrag en huichelachtige karakter ruimschoots zijn bewezen, mag hij van mij (reden voldoende!) achter de tralies. En die twee moorden en het afpersen van de moeder van een van zijn slachtoffers (!) laten we dan gewoon op hun beloop. En dat uitwisselingsverdrag met Chili..... Rustig aan, heren en dames bij Buitenlandse Zaken. Alle tijd. Nog een jaar of 25.

De vaderlandse politiek kan die 25 jaar wellicht besteden aan het bedenken van een passender en pakkender verkiezingsslogan. 'Grote schoonmaak' roept de SP, "nou, wegwezen dan" denk ik direct. Job Cohen blèrt iets gênants over 'Iedereen telt mee', wat hij liegt, want hij bedoelt te zeggen 'Iedereen telt mee, behalve de PVV'. D66 mikt op de onderbuik van de samenleving, wederom de confrontatie met Geert Wilder zoekend. Want? Omdat er plotseling geen hele zinnen meer op een poster passen. 'Anders. Ja. D66'. Jezus, terug naar school jullie! GroenLinks is 'Klaar voor de toekomst', in de kamer wederom. De bonte verzameling regenten bij het CDA kreunen iets als 'Nederland kan op ons rekenen', maar Nederland lijkt vooral uitgerekend. De eigenaar (en bedenker?) van de slogan 'Meer veiligheid, minder immigratie' laat zich raden. Het compliment geldt hier het handige verbinden van twee issues die nauwelijks met elkaar te maken hebben. Maar goed, ondanks een handigheidje, hoogstaand is het zeker niet. 'Orde op zaken' belooft de VVD. Is 'm ook niet. Wat de liberalen dan weer goed doen, zit 'm in de verscheidenheid van alternatieve en op inhoud gebaseerde leuzen, zoals 'De economie kan wel wat VVD gebruiken'. Dat is leuk bedacht en komt aan, maar verder dan een klein knikje kom ik ook hier niet. Wat is er gebeurt met de vileine en baldadige statements, waarmee de heren een debat konden keren, maar ook het bloed onder elkaars nagels konden halen? Maak weer eens een spannende campagne, laat dat brave maar achterwege, ben maar wat meer jezelf.

Ook erg braaf, of misschien meer correct, is FC Barcelona. In haar jacht op Arsenal-aanvoerder Cesc Fabregas, zoeken de Catalanen nadrukkelijk niet de confrontatie met de Engelsen. Sterker nog, elk bod, volgens het Spaanse AS sinds vanavond twee stuks, gaat vergezeld van een mededeling dat 'Arsenal uiteraard alles bepaalt', of dat 'we niemand kunnen dwingen, slechts overtuigen van het juiste van een verkoop'. Je zou ze bijna gaan belonen voor deze manier van onderhandelen. Geen gezeur, geen vervelende spelletjes en onwillige spelers. Ook Fabregas zelf heeft al enkele keren toegegeven geïnteresseerd te zijn, maar 'het oordeel en de beslissing van Wenger en Arsenal af te wachten en respecteren'. Man, laat die twee ideale partijen snel bij elkaar komen en laar Guardiola dan lekker puzzelen met zijn middenveld. Want zo eenvoudig is het niet om Xavi, Iniesta, Toure, Keita, Busquets en Fabregas op te stellen, of zelfs tevreden te houden.

Reacties

Anoniem zei…
€50 winnen en stukslaan, count me in.
Wat wil je horen?
Y
Frank Heukels zei…
Gaat 'm niet worden, dit jaar. We hebben niks gedaan. Maar misschien moet je even bij Roland langsfietsen vandaag of morgen, kun je voor € 5,- meedoen aan zijn poule. Doe ik ook!!

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?