Niveauverschil troef op WK voetbal

Wat toch vooral opvalt na de eerste van alle tweede poulewedstrijden op het WK voetbal in Zuid-Afrika, is het (grote) niveauverschil in de prestaties van de ploegen in hun eerste en tweede wedstrijd. Uruguay en Frankrijk, bijvoorbeeld, waren verre van sprankelend in hun eerste, onderlinge, duel. Zuid-Afrika bracht vervolgens (na een goed eerste duel) met al haar mankementen, het beste boven in de Zuid-Amerikanen (0-3), terwijl de Fransen van 'matig' naar 'dramatisch' afdaalden en de volgende ronde gevoegelijk kunnen vergeten.

Vanmiddag speelden Servië en Duitsland hun tweede duel. De Serven hadden hun eerste (matige) wedstrijd terecht verloren tegen Ghana, waar de Duitsers heerlijk speelden met Australië. Na vandaag weten onze Oosterburen ook weer wat verliezen is en staan de Serven fier op kop in groep D. Argentinië speelde zich van 'leuk' naar 'erg leuk', terwijl tegenstander Zuid-Korea na een erg goede eerste wedstrijd, nu nauwelijks aan de bal kwam. De Grieken wisten na een traditioneel dramatische wedstrijd, in hun tweede pot zelfs te winnen, voor het eerst in de historie van het WK!

Het belooft, kortom, wat voor de komende wedstrijden. Spanje gaat vlammen. Engeland kan alleen maar beter gaan voetballen en bijt vanavond het spits af tegen een tegenstander die al een goede wedstrijd (1-0 tegen Algerije) speelde. Morgen volgen Nederland en Japan na eerdere overwinningen tegen elkaar en nemen ook de ongelukkige verliezers Denemarken en Kameroen het tegen elkaar op. Op grond van deze niveauverschillen, ligt een fantastische of dramatische wedstrijd voor Nederland voor de hand en veegt Kameroen de Denen echt enorm van de mat.

We zullen zien. Morgen meer nieuws...;)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?