Finn en Senna en de hamstermoordenaars

Het begon allemaal nog zo onschuldig... Een verjaardag, cadeaus, wensen en verwachtingen. Er waren er veel, van alles. De belangrijkste wens van de jarige Senna was echter: een hamster.

Dan ga je lezen, zoeken, praten over. Al bleek dat laatste lastig, want wij kennen geen hamstermensen. Met name lezend bleken wij op zoek te moeten naar een goudhamster, en dan liefst van het mannelijk geslacht. De goudhamster is wat groter en robuuster dan de standaard en meest verkochte dwerghamster en mannetjes blijken wat liever en vriendelijker dan vrouwtjes. Verrassend, NOT.

Cue: Appie. Bruin, gevlekt, regelrecht uit een niet nader genoemde hamsterreclame ontsnapt. Hence de naam. Appie was wat teruggetrokken, maar dat is niet zo raar. Hij was jong en in een paar dagen van fokker (denk ik) naar dierenwinkel naar Utrecht verhuisd. Appie had wel wat tijd nodig. Die kreeg hij niet.


Een fantastische kooi ten spijt, waren wij Appie afgelopen donderdagmorgen gewoon kwijt. De twee katers zijn erg verdacht, ook omdat we waarschijnlijk (niet meer zo goed herkenbaar) een bloedveeg en in de kooi een paar druppels bloed denken te hebben gezien. Maar raar blijft het. Appie had een diameter van zeker een centimeter of vier en ondanks dat knaagdieren wellicht weinig verbergen onder hun vacht, zag en zie ik de man niet door tralies, die maximaal 1 centimeter uit elkaar staan, kruipen. Of getrokken worden, want dat is natuurlijk de wrede optie.


Enfin. Wreed was het in ieder geval voor Senna, die thuiskwam uit school en haar mooiste en beste cadeau verdwenen vond. Dikke tranen, onbegrip en twee ouders die geschokt, maar ook wel wat lacherig reageerden. Geen beste combi. Verklaren konden we hoe dan ook niks. We hebben het maar gehouden op een grandioze ontsnapping en Appie die zijn geluk elders en in vrijheid gaat beproeven. Altijd groots denken.

Vrijdag is De Vrouw er nog wel even op uit gegaan. De dierenwinkel waar we Appie haalden had de lege kooien aangevuld en welja, er zat weer een mannelijk goudhamster in de bakken. Zwart, retedruk, extravert en super nieuwsgierig. Punkie, vanwege zijn gelijkenis met de gedroomde dochter van Nina Hagen en Herman Brood.

Punkie is dus eigenlijk stukken leuker en here to stay. Naast Punkie heeft De Vrouw namelijk ook de doe het zelf-kit 'beveilig uw hamsterkooi' gekocht en de zijkanten met plastic bekleed. De katten kunnen nergens meer bij, de Punkster is veilig.

Welkom gozer! We hopen het met jou beter te doen, al blijft het lot van je voorganger onduidelijk. Aan ons ligt het niet, haha!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?