Een Utrechts Europacupavondje

Afgelopen donderdagavond speelde FC Utrecht haar laatste Europese wedstrijd van het seizoen. Tenminste, dat was zo'n beetje de geldende opvatting. Na de 2-0 nederlaag in Glasgow en vooral het genoten overwicht van Celtic, wandelden wij toch met een uitzwaaigevoel naar De Galgenwaard. Maar de supporters en spelers zaten niet echt op een lijn. De spelers bleken namelijk vanaf de eerste minuut overtuigd van hun kansen en hun mogelijkheden deze ook in resultaat om te zetten.

Zo geschiedde. In een wedstrijd die ik qua tempo, het vertoonde spel, de aanwezige wilskracht en de matigheid van de tegenstander niet voor mogelijk had gehouden, boekte FC Utrecht een absoluut historische overwinning. Want 'we' beschikken wel degelijk over een beetje Europese historie, bestaand uit geweldige wedstrijden, tegenstanders en resultaten, maar in alle gevallen betrof het een uiteindelijke uitschakeling. De duels tegen Hamburger SV ('81/'82), Dynamo Kiev ('85/'86) en Real Madrid ('91/'92) staan de wat oudere supporters nog helder voor ogen, maar aan het einde van de tweemaal 90 minuten was het wel over voor Utrecht. Voorspelbaar en terecht, maar toch.

Dit seizoen is anders. We, in Nederland en specifiek in Utrecht, beschikken over een 'makkelijk te onderschatten'-factor van jewelste en dat levert plezier op. Want winnen doen we dat kreng toch niet, plezier aan wat avondjes uit daarentegen gaan we zeker beleven. Het is typisch iets voor de grotere namen uit Europa, zoals Liverpool FC, Steaua Boekarest en Napoli SC om denkend aan een eenvoudige zege even neer te strijken in Utrecht. Lijkt me een prima uitgangspunt. Elke ploeg die hier op 80% komt voetballen, gaat 100% zeker met de staart tussen de benen weg. Dat we normaliter ook tegen de B-ploeg van Liverpool verliezen, mag de pret niet drukken.

De komende weken staan de zes wedstrijden in de groepsfase op de agenda. Prachtige tegenstanders en voor linksback Mihai Nesu een weerzien met zijn vorige club, voor wie hij liefst acht seizoen uit kwam. En wij verwelkomen uiteraard Dirk Kuyt, als hij niet alsnog wordt verkocht aan Internazionale. Ook erg leuk! Het is Antoine Fortune (Celtic) in ieder geval erg bevallen....;)

Voor de volledigheid het Europese programma voor FC Utrecht in de groepsfase van de Europa League, seizoen 2010/2011:
16 september: Napoli - FC Utrecht
30 september: FC Utrecht - Liverpool FC
21 oktober: FC Utrecht - Steaua Boekarest
4 november: Steaua Boekarest - FC Utrecht
1/2 december: FC Utrecht - Napoli
15/16 december: Liverpool FC - FC Utrecht

Seizoen- en clubkaarthouders worden komende week gemaild over de passe-partouts voor de drie thuisduels.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?