De lelijkse voetbalshirts voor het komende seizoen 2010/2011

Op een redelijk verloren dag in maart heb ik hier een post achtergelaten over de lelijkste voetbalshirts ooit. Een beeldschoon overzicht van smakeloosheid en lelijkheid. Al had het tegelijkertijd ook absoluut iets van een historisch overzicht. Dat ontlokte Alwin Jorgensen een reactie, want hij miste toch wel wat actualiteit in de lijst en gaf tussen de regels door duidelijk aan wel te verwachten dat er ook in het heden wel wat redenen tot het benoemen van lelijkheid aanwezig zijn.

Daar heeft Alwin gelijk in. Ik heb hem nog gevraagd om tips, want hij heeft vast iets in gedachten. Maar ongeduldig en vrij als ik op zondagmorgen ben, hier vast een update. Allemaal shirts uit het huidige, net begonnen, voetbalseizoen:

Allereerst de klassieker. FC Barcelona. Hebben zo ongeveer het mooiste thuisshirt ter wereld, maar weten het totaal toch behoorlijk gemiddeld te maken met hun kleurstelling in de uittenues.
Twee pareltjes van de Catalanen weer. Gruwelijker heb ik ze in Spanje niet kunnen vinden, dus na de Supercup van dit weekend, mogen ze deze prijs ook vast bijzetten in het fantastische museum....;)

Duitsland laat zich zelden onvermeld in dergelijke overzichten. Ook voor dit seizoen komen qua aantallen de meeste vermeldingen uit de Bundesliga. Te beginnen met, ook uniek, zowel het thuis- en het uitshirt van Werder Bremen. De kleur groen is al niet al te gelukkig, maar als je er dan een of andere rare bliksemschicht overheen gaat drukken.... Tsja.
In Groot-Brittannië wordt over het algemeen met meer zorg en aandacht voor historie design gekozen. Maar omdat we hier over honderden profclubs spreken, blijft er gelukkig altijd wat te zeiken over. Ditmaal beginnen we met Everton, uit:
Gelukkig kan Everton nooit het Celtic uitshirt treffen, want dat wordt onnavolgbaar en te groot voor woorden.
Het Celtic shirt heeft in haar motief veel weg van het Nederlandse EK88-shirt. Al werd daar gelukkig iets in gewonnen, wat het alweer stukken aantrekkelijker maakt. Maar een groene kopie van een deelnemer aan het totaaloverzicht? Niet meer doen Nike!

Gelukkig hebben we de Engelse grootmachten nog. Chelsea, dat al twee wedstrijden in het nieuwe seizoen met maar liefst 6-0 won, heeft ook een tweede uitshirt dat er mag wezen.
Dichter bij huis hebben we de toch wel legendarische smakeloosheid van Ajax. Maar dit jaar wordt er wat dat betreft behoorlijk gepresteerd in Amsterdam. De kleinere broer uit Noord-Holland doet echter een leuke poging het vaandel hoog te houden met het uittenue voor seizoen 2010/2011:
Vreselijk shirt en ongetwijfeld voor sportzaakuitbater El Hamdaoui reden om te kiezen voor een minder lelijk ontwerp in Amsterdam.

De absolute uitsmijter van seizoen 2010/2011, en dus het lelijkste shirt van het komende seizoen, is dat van Sankt Pauli. Thuis! Hier zitten dis elke twee weken duizenden mensen naar te kijken. Glimmend bruin, met een sponsor die schreeuwt: "Een plaats in de zon". Persoonlijk liggen mijn associaties met dit monsterlijke ding op plaatsen die zelden zonlicht te verwerken krijgen.
Het is uiteraard geen volledig overzicht, dus voor tips en aanvullingen sta ik natuurlijk open! Schiet ze maar in, want ondanks het feit dat de vorige post geen zichtbaar effect heeft gesorteerd bij de beleidsbepalers (en hun smaak) van de verschillende clubs, gaan we ervan uit dat de aanhouder wint en ook slechte smaak te verbeteren valt en voetbalbestuurders op te voeden zijn....;)

Reacties

Arjan Tupan zei…
Haha, geweldig. Zitten inderdaad pareltjes van lelijkheid tussen. Vraag nu is, afgezien van het Barca thuisshirt: wat is het mooiste shirt (of tenue)? Persoonlijk ben ik wel fan van het maagdelijk wit van Real Madrid, en het thuisshirt van Celtic straalt ook voetbalhistorie uit. Maar in Nederland vind ik het allemaal nogal standaard. Springt niet echt iets uit.
Jan Hut zei…
Misschien is het shirt van st pauli niet mooi, maar eigenzinnig is het wel. En alleen daarom al wat mij betreft het mooiste shirt van het afgelopen jaar. En draai je dit prachtig shirt om dan krijg je een heel ander shirt met daarop prachtige taferelen van het stadsdeel en de club St Pauli.
Dus: smaken verschillen, dit is een absolute topper.

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?