Het slechtste WK-team van 2010

As we speak, zit ik op mijn gemak en met mijn evenzo fanatieke echtgenote, lekker van Spanje en Paraguay te genieten. Nou ja, van de spanning en het geboden spektakel in de tweede helft. 'Het Spanje van Van der Gijp' hebben we wederom niet gezien, en zijn ophemeling van die ene tweede helft, ergens begin dit toernooi biedt ook geen enkel vertrouwen of zelfs verwachting meer.

Het is derhalve weer een teleurstellende ploeg dit toernooi. Met topspelers die niet aan de verwachtingen kunnen of willen voldoen, coaches die weigeren het maximale uit spelers en/of groepen te halen en fans en media die er op in hakken zodra de uitschakeling een feit is. Elke vier jaar worden er 31 ploeg uitgeschakeld en is de pers in deze landen om te snijden, vanavond volgt uitschakeling nummer 28 van editie 2010.

Uitgeschakelde nummer 27 sprak ook al Spaans en had als bondscoach Diego Armando Maradona, permanent inspirator van dit blog en al mijn wildste voetbalfantasieën. Noch Maradona, noch Lionel Messi hadden vanmiddag iets in te brengen in het leuke geweld van de Duitsers. Messi kwam niet uit de verf. Zoals Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney en al die andere toppers, die inmiddels al hun welverdiende vakantie zijn begonnen.

Daar kun je een mooi elftal van formeren, van al die gevallenen. Dat moesten we dus maar doen dan. Volledig subjectief natuurlijk. Iedereen begint met zijn eigen verwachtingen van elke speler aan dit toernooi. En in hoeverre ze dan tegenvallen of niet is al helemaal discutabel. Maar goed, schijt aan, de meest tegenvallende voetballers van het WK in Zuid Afrika, 2010:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?