De WK-finale, op vakantie!!

Ooit, lang geleden, heb ik eens een finale van een groot toernooi op vakantie bekeken. Het was een zeilweek van mijn middelbare school in Friesland. BM-ertjes, honderd drukke kinderen/pubers, een handvol leraren en een wedstrijd tussen Nederland en de Sovjet Unie.

Het is nu donderdagochtend, uur of tien. Zo meteen komt er nog even een tante oppassen en maken wij de laatste voorbereidingen af en het huis schoon. Dan gaan we rijden. Met z'n vieren... We hebben er een die a) enorm opziet tegen de autorit en b) een alternatief heeft in zijn vader. Die optelsom en zijn vermogen de korte termijn boven de langere te prevaleren, maakt dat hij vijf minuten geleden heeft besloten toch maar naar zijn vader te gaan. Het breekt je hart, maar hij is ook 13 en volledig in staat zijn eigen beslissingen te nemen. Dwingen zou helpen, maar is niks voor ons.

Dus zondagavond hoeven we een stoel minder klaar te zetten voor het grote scherm in Les Barcares. Nederland - Spanje wordt een superpot, een schaakspel van toptalenten en slimme voetballers, waarbij Spanje meer ervaring heeft en wij meer pure wil. Lastig en erg gelijk verdeelde kansen, maar ik voorspel toch zeker echte mogelijkheden voor ons. Onze aanvallers zijn beter dan hun verdedigers, maar dat geldt andersom ook. Alleen hebben wij vier aanvallers en zij twee, met twee inschuivende middenvelders erachter. Dat is in ons voordeel. Daarom zeg ik 1-0 voor Oranje en de eerste titel ooit!

Wij zijn er klaar voor, nu en zondag. Straks lekker rijden, eten en drinken mee en op naar Frankrijk, waar we direct over de grens even stoppen voor een overheerlijke fles Yop (yoghidrink). Een unieke sensatie. Dan door naar het zuiden en onze bedden. En de wereldtitel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?