Het goede doel, maar vooral het Olympisch Stadion

Het was natuurlijk veel te warm om hard te lopen. Brandmails over petjes, water drinken, het opgeven van hogere ambities en het belangrijkste doel, het sponsoren van het door ING gesteunde Chances for Children in Zuid-Afrika.

Maar naast mijn sponsorverplichtingen, had ik mij toch vooral opgewarmd voor het historische toneel van het Olympisch Stadion. We mochten er parkeren (best duur, niet zo speciaal), omkleden (best speciaal), finishen na een laatste rondje en weer douchen en borrelen (speciaal en lekker).

Op het programma stonden een 5 en een 10 kilometer, voor zowel dames als heren. De winnende tijden klonken mij, zoals het hoort, als buitenaards in de oren. Mijn eigen tijd was 47 minuten en 21 seconden en ik was en ben er dik tevreden mee. Weer een paar minuten van mijn snelste tijd, al dient gezegd dat dit mijn eerste 'officiële' 10 kilometerwedstrijd was.



Het rondje zelf was, naast het bloedverziekende weer, erg pittig. Vooral omdat ik er onbekend was en dus geen idee had waar ik zat. Het gedeelte door het Amsterdamse bos deed aan als twee dagen en plotseling was daar het stadion alweer. Erg bizar. Veel maakte het niet uit, want voor een eindsprint had ik de lucht en durf niet, bang als ik was kotsend over de streep te rollen in wat gewoon een 'loopje voor het goede doel' was.... Dat is pas gênant.

Maar ik ben tevreden en gelukkig. En we hebben in totaal € 125.000,- opgehaald, een topbedrag!!

Reacties

Anoniem zei…
5,83 mijl = 9,38247552 kilometer

gr azijnzeikert Y
Frank Heukels zei…
Jezus, mierenneukert....;)

Ik had het ook al gezien, door het afstandsmetertje op 'km' te zetten...;). Blijkbaar hebben ze vorig jaar een 'tien' gelopen van 9 kilometer. Mooi werk, en elk jhaar wat beter, hahahaha......

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?