"Hij is nog aan het nadenken..."

Het is nu rust bij PSV - AZ, de tussenstand is een verrassende 0-2. Verrassend, omdat AZ zo enorm favoriet was, dat ik juist daarom het gevoel had dat het wel mis moest gaan. Maar dit vind ik prachtig en ik hoop dat ze het volhouden. Voor het eerst sinds AZ zelf, begin jaren tachtig ('81 om precies te zijn), weer eens een kampioen buiten de traditionele top 3. En voor het eerst sinds Feyenoord in 1999 haar laatste titel pakte een club buiten de (minder?) traditionele top 2.

Ondertussen is Den Haag sterker gebleken dan De Graafschap. Knap, vooral omdat ze bijna de gehele wedstrijd met een man minder hebben moeten spelen. Ook een plezierig resultaat in mijn ogen, Den Haag moet er gewoon in blijven, mooie club, mooie stad, klaar. De problemen voor De Graafschap worden daarentegen met de week groter en zorgelijker. Omdraaien wordt moeilijker, naarmate de kanaaltje smaller worden. En je kunt na 23 wedstrijden best spreken over een 'smal kanaal'.

Vrijdag had Utrecht alweer gewonnen, uit zelfs, met 0-2 bij Willem II. Ook weer onverwacht, in mijn ogen. Utrecht is altijd een perfecte ploeg om je tegen uit een bepaald patroon te voetballen. Met andere woorden, gaat het erg goed, dan is verliezen tegen Utrecht logisch. Gaat het slecht, kun je Utrecht goed hebben, want vaak volgt dan de eerste oberwinning in weken of zelfs langer. Daar was ik dus bang voor bij en tegen Willem II.

FC Utrecht heeft ook een geweldig resterend programma. We spelen net als iedereen nog tegen minstens 11 tegenstanders, dus zat lastigen of beteren. Maar wij spelen tegen alle concurrenten en toppers (Heerenveen, Groningen, AZ, Ajax, NEC, Feyenoord) thuis en uit alleen nog tegen Heracles, Vitesse, Roda, Volendam. Alleen PSV uit doorbreekt het ritme even, maar misschien speel je tegen die tijd wel met hun samen om een plaats bij de top 5, hahahaha.

Maar het meest spraakmakende nieuws kwam dit weekend uit huize Heukels zelf. Finn, bijna 4, zit op het toilet, we praten over een redelijke bevalling. De man is druk en ik sta te wachten en maan hier en daar tot enige spoed. "Lukt het niet schatje?", vraag ik op een gegeven moment, "jawel, maar hij zit nog na te denken. Heeeel erg na te denken". Hij lacht er niet eens bij. Ja, dan ben je klaar, uitgeluld en is alles weer duidelijk.

Reacties

Anoniem zei…
Schrijf jij ook op NU.nl?

http://www.nu.nl/internet/1916055/ontvrienden-wordt-trend-voor-2009.html


Groetend
Yuur
Anoniem zei…
Schrijf jij ook op NU.nl?

http://www.nu.nl/internet/1916055/ontvrienden-wordt-trend-voor-2009.html


Groetend
Yuur
Frank Heukels zei…
Mooi he! Ook in De Telegraaf en De Pers trouwens, allemaal een leuk stukje. Die gasten hebben ook hun inspiratie nodig, hahahaha

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?