Twitter, waar heb ik het over?

Mijn heerlijke vrouw heeft er niks mee. Maar die mailt via internet en is daar tevreden mee. En haar telefoon gebruikt ze om te bellen. Kun je het je voorstellen....? Haar geweldige echtgenoot daarentegen, mailt, surft, Twittert, Facebooked, speelt, filmt, plant en blijft up-to-date via zijn telefoon. En soms belt ie ook. De laatste maand springt Twitter er echter wel uit bij me. Ik ben er veel mee bezig, vind het enorm leuk en geniet van het spel dat wordt gespeeld. Seline begrijpt er geen reet van, mist de lol en vooral het nut.

Is het dan wel nuttig? Ja, dat denk ik wel. Ondanks mijn talent om ook veel onzin te verkondigen, wat ik dan ook graag en veel doe. Ik ben in een paar maanden erg actief geworden en heb ergens gisteren ongemerkt mijn 1000ste tweet de wereld ingeslingerd. Maar dat is het 'zendgedeelte'. Aan de ontvangende kant lees ik meer dan ooit, vooral via de mensen en bedrijven die ik volg. Daarnaast heb ik met een aantal mensen meer en beter contact, via, op en dankzij Twitter. Menno (@MennoBlaauw) sprak ik zelden, nu dagelijks. Simon (@UtrechtSimon) en ik misten elkaar meestal, nu niet meer. Peti (@ConcredisPeterK) sprak ik jaarlijks, nu maandelijks, Arjan (@arjantupan) sprak ik zoveel als je iemand in Riga spreekt, dat is veranderd en de levens van mijn zusje (@Kirsten74NL), zwager (@kostijn1) en neef en nicht volg ik nu zeer inhoudelijk, in tegenstelling tot het meer globale pre-Twittertijdperk.


Maar ook zakelijk voel en beleef ik winst. Veel winst. Ik ben, als gezegd beter en meer belezen dan ooit. Volg en verspreid interessant nieuws (soms...;)) en zit extreem kort op de markt en mijn vak. Daarnaast volg ik de interim- en banenmarkt nauwkeuriger via Twitter dan via de e-mails die dagelijks mijn inbox instromen. Sterker nog, die omslachtige bulkteksten in mijn mail beginnen me al enigszins te irriteren. Blasé, maar ja...;)


Volgens Twittercounter schiet ik op sommige dagen 30+ tweets de wereld in. Over 31 dagen zit ik ergens rond de 400 volgers en ik sta 431.000ste en een beetje op de overall Twitterranglijst. Pfoe, tweeduizend plaatsen gestegen vergeleken met gisteren...;). Dit blog vaart er ondertussen ook wel bij. Met een gemiddeld weekbezoek van meer dan vijftig lezers/bezoekers komt er aardig wat volk, en dat voor slechts een persoonlijk blogje. Meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen ik nog nadrukkelijk heb meegelift op het aankomende, en allang weer vergeten, WK Voetbal in Zuid-Afrika.

Kortom: ik vind het geweldig en Twitter en ik blijven het nog wel een tijdje samen doen. Zeker nu ook Mark (@MarkE30) zich heeft gemeld, ik Martijn (@mkluun?) binnenkort ga opjutten en helpen met zijn account, andere Mark (@onbekend) er ook al is, maar zich nog niet heeft ontdaan van zijn anonimiteit en het slechts een kwestie van tijd is voor ook Yuri (@boeryuri?) zich in dit gewouwel meldt.

Reacties

Frank Heukels zei…
Noot: het adres @boeryuri draait inmiddels op Twitter....;) En het betreft ook de echte Yuri...!
Anoniem zei…
draait is wel erg hoog ingezet ... hij is aangemaakt en de boer zelf is nog erg twitter zoekende ...
Doe je ook aan basiscursussen?
B Y
Frank Heukels zei…
Ja! Prijs: drie bier per uur, lokatie: een bar.
Anoniem zei…
Thanks for your share! very impressive!

cheap cialis

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?