Google versus China: 1-1

Na de eerste berichten over de grootscheepse cyberaanval vanuit China op de servers van Google, komt langzamerhand meer informatie naar buiten over wat zich, voor en achter de schermen, in de afgelopen acht weken heeft afgespeeld.

In de New York Times vis een artikel verschenen waarin de directe reactie van Google op de aanval gedetailleerd wordt beschreven. Daaruit blijkt dat de techneuten uit Silicon Valley al binnen een paar minuten de bron van de aanval hadden herleid tot een server in Taiwan.

Vervolgens hebben ze ook met zekerheid 33 andere getorpedeerde bedrijven kunnen identificeren, gewaarschuwd en in samenwerking met de Amerikaanse overheid stappen ondernomen om te komen tot hard bewijs richting het vasteland, China. Dat ontbreekt nog, wat President Obama heeft weerhouden van een officiële reactie.

Maar er worden dus wel degelijk hele concrete slagen gemaakt, in de richting van het kwade brein achter deze unieke cyberaanval. Want wat intussen zeer duidelijk is, is dat deze aanval zowel in kwaliteit als in volume ongekend is in haar soort. Een nieuwe stap dus. We wachten af, op de volgende tussenstand.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?