Google versus China: 0-1

Het is alsof de stewardess plotseling schrik in haar ogen heeft staan tijdens de start van je vlucht naar een verre bestemming. Als zij schrikt, schrik dan gerust met haar mee. Op internetgebied geldt dezelfde regel, met een ander onderwerp. Namelijk Google. Als Google schrikt, schrik dan gerust mee.

In een officiële reactie heeft Google deze week laten weten te zijn aangevallen door 'uiterst geavanceerde en gerichte' aanval op hun infrastructuur. Deze aanval was afkomstig uit China. Kortom: de cyberoorlogen waar al zoveel doemdenkers hun fantasieën aan hebben gespendeerd en zoveel thrillerschrijvers mooie en sterke verhalen op hebben gebaseerd, is daadwerkelijk een feit. Een publiek feit wellicht, aangezien het vast al tijden bezig is, zonder dat de goegemeente van iets weet.

Naast het feit dat de inhoudelijke achtergrond van de aanval natuurlijk totaal verwerpelijk is (De Chinezen zoeken op Google actieve mensenrechtenactivisten), vind ik het daarnaast vooral erg dapper. Als je dan iemand aanvalt, dan maar gelijk de grootste, sterkste, meest dominante en machtigste. Nu is Google, volgens dezelfde verklaring, in de slag om een aantal ook getroffen bedrijven en landen bij te praten over de aanval en worden er uiteraard maatregelen genomen om een en ander in de toekomst te voorkomen. Een maatregel is dat Google maar zomaar uit China kan verdwijnen. Daar heeft de Chinese regering in eerste instantie natuurlijk maling aan,
maar een gigant als Google niet aan je zijde hebben is ook weer niet de meest relaxte staat van zijn.

Na het gekonkel van Balkenende en de PVDA ben ik blij dat er ook nog nieuws is dat er wel toe doet, met hoofdpersonen die daadwerkelijk een toekomst hebben en een uitkomst die echt volstrekt ongewis is. Want wie er nu daadwerkelijk verder plast, Google of China, is mij nog niet duidelijk. En ik ben wel benieuwd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?