Een zeldzame opwinding maakt zich langzaam van mij meester.....

Ruud van Nistelrooy is zo'n speler. Zo'n speler die je gewoon mag, graag ziet, waar je respect voor hebt omdat ie doet wat ie doet, laat wat ie laat en er op gezette tijden een genuanceerd en normaal verhaal over verteld.

Ruud heeft wat Andre Ooijer niet heeft. Andre wordt direct buiten de stadsgrenzen van Eindhoven standaard met poep bekogeld. Komt ook door die plat Amsterdamse tongval natuurlijk. En dat schijthoge stemmetje. En die pedante teksten. Maar bijvoorbeeld Dirk Kuyt heeft het ook niet. Bij Dirk is de aversie nog niet zo uitgezaaid als bij Andre, maar men is zijn CDA-teksten inmiddels wel zat. Dat altijd correcte gebral over teamprestaties en samenwerken maakt dat je wacht op de dag dat ie zich lui verschanst in het strafschopgebied, om 93 minuten lang geen reet uit te voeren en te wachten op die ene bal. Die dan komt en door hem hoog over wordt gemikt. Zijn teamgenoten zijn woedend over deze misser, maar Dirk heeft er schijt aan en steekt nog maar eens zijn middelvinger op. Helaas, dat doet ie niet. Hij is namelijk altijd correct.

Nu 'der Ruud' van Real Madrid naar der Hamburger Sport Verein verkast, ben ik enorm opgewonden. Zo opgewonden, dat ik de transfer al vergelijk met die van Marco van Basten naar AC Milan. Onzin natuurlijk, zeker met de kennis van nu. Maar ik verwacht er heel veel van en vind het aan alle kanten een fantastische samenwerking. HSV haalt een topspits, die dan misschien wel al 33 jaar is, maar nog immens gedreven en zeker in staat tot grootse daden. Het risico wordt beperkt door het 'slechts' 1,5 jaar lopende contract. Ruud komt aan spelen toe,. in een topcompetitie die hij niet kent, bij een ploeg en club die letterlijk niet kan geloven dat iemand van zijn kaliber zich zelfs maar de moeite getroost te luisteren naar een eerste voorstel. Hij heeft nu al meer krediet in Hamburg, dan ooit in Madrid en gaat daar de komende zes maanden heel veel plezier aan beleven.
HSV speelt in februari eerst tegen VFL Wolfsburg, maar deze wedstrijd komt te vroeg voor Van Nistelrooy. Dan uit tegen 1.FC Koln en VFB Stuttgart. Twee duels op vreemd terrein, prima om in een ritme te komen en de tegenstand wordt langzaam opgevoerd. Op 20 februari speelt HSV thuis tegen Eintracht Frankfurt, een laagvlieger met een speelse inslag. Lachen natuurlijk. Ik denk drie keer Ruud. Een week later staat het Bayern Munchen van Louis van Gaal te wachten. Een wedstrijd waar bondscoach Bert van Marwijk zeker bij komt kijken. Voor zijn internationals natuurlijk. Al heeft ie zijn kleinkinderen ook al een tijd niet gezien.... In die wedstrijd gaat Van the Man de pannen van het dak spelen en, winst of verlies, een WK-indruk achterlaten bij de bondscoach.

Dan resten de maanden maart, april en mei om lekker fit te raken, hier en daar een schorsinkje te pakken en zo je rust te nemen. Op 1 mei wordt thuis tegen 1. FC Nurnberg de voorronde van de Champions League veilig gesteld, mede dankzij een uitmuntende tweede seizoenshelft en toch nog 8 goals van Ruud. Twee weken later volgt de definitieve bevestiging vanuit Zeist: Ruud zit in de WK-selectie.

Ik kan niet wachten.... Gewoon, omdat je het hem zo gunt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?