Een weekend huizen kijken en kids irriteren!

Seline is vroeger opgevoed met een wekelijks ritueel, namelijk het in de auto kruipen met ouders en zus en ellenlange tochten door potentieel interessante regio's maken, op zoek naar mooie, kansrijke, beeldschone en mogelijke panden voor het gezin. En ze vond het vreselijk! Daarom doen wij nu exact hetzelfde.

De kinderen, en dan met name de kleintjes, want Rowdy mist alles vanwege zijn motorcross en weekends bij zijn vader, worden al helemaal beroerd als het weekend in aantocht is. "Ik wil thuisblijven vandaag" is een veelgehoorde kreet, maar nog geen uur later zitten we weer in de auto. DVD erbij, eten en drinken, een paar ruzietjes en een lijstje met huizen die we gaan berijden. De buurt bekijken, de ligging zelf zien, een gevoel krijgen bij de afmeting van de tuin en soms ook even een rondje door het desbetreffende dorpje.

Gisteren hebben we achtereenvolgens Noordeloos, Goudriaan, Arkel, Tienhoven, Ameide, Sluis en Asperen gedaan. Alleen Noordeloos bleef over na de kritische eerste beschouwing. Vandaag gaan we naar Schoonhoven, Hoogblokland, Leerbroek, Heukelum, een andere in Arkel, Gorinchem en weer even terug naar Noordeloos. Om de sluiproutes naar Utrecht vast te checken.

De oplettende volger zal een lichte wijziging in zoekregio opmerken...;). We hebben inderdaad het gebied rond de A27 ontdekt. De prijs-/kwaliteitverhouding is geweldig en de afstand naar Utrecht 'gewoon' een half uurtje. Vergeleken met het Oosten (Bosch en Duin, De Bilt, Soesterberg) en het Zuiden (Beesd, Schoonrewoerd, Vianen, Zijderveld, Hagestijn) van Utrecht, koop je richting het Zuidwesten toch net wat meer huis en grond. We vinden plotseling volledig gerenoveerde woonboerderijen met 2000 vierkante meter grond erbij. Daar kunnen we wel wat mee, zeg maar.

Snel slagen, lijkt het devies voor de kinderen. Kunnen ze tenminste hele weekends rond het huis spelen en boomhutten bouwen in plaats van rondjes rijden in een donkerblauwe Franse tank. Een tank die ik overigens naar alle waarschijnlijkheid nog binnen een maand ga vervangen. Even dealen met de Renaultdealer en een nieuwe variant aanschaffen. Met een 'klein beetje' bijbetalen... Dat dan weer wel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?