De eerste week van het leukste sport/aandelenspel ter wereld

Dat is een beste titel… Maar als je uniek bent, mag je af en toe schreeuwen…:)

We zijn nu een week bezig met Sportconomy, vanaf de eerste wedstrijdronde, die vorige week woensdag werd klaargezet, de uitnodigingen die we hebben rondgemaild en de eerste echte speelronde die daar afgelopen weekend op is gevolgd. Vandaag de laatste voorbereiding voor de ronde van het komende weekend. De titel van/voor AZ, de ‘kraker’ tussen PSV en Ajax, degradatienood bij Volendam tegen Sparta en veel ploegen die nog aan proberen te haken of iets proberen te voorkomen. We’ll see.

Speltechnisch was de eerste week ontdekken, ook voor ons. Zaterdag draaiden we de bug uit ‘de voorbereiding’ weer soepel in het systeem, maar gelukkig was er ditmaal voldoende aanknopingspunt voor Koko om hem er ook direct en voorgoed uit te slopen. Pure winst!

Verder merk ik dat het voor de meeste van de spelers even zoeken is naar de werking. Waar komen die puntenstijgingen vandaan, als er niet is gespeeld? Wat zijn de effecten van winst, gelijkspel en verlies? Waarom is het aandeel van Vitesse meer waard dan dat van AZ? Tsja. Dat moeten de spelers echt zelf ontdekken, want dat zijn wat ons betreft nu juist de lolliger onderdelen van het spel. Wellicht wordt er komend weekend meer duidelijk, al was het al in de Eredivisie zelf, alvast gefeliciteert, retteketet AZ.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?