Stellingname

Af en toe vereist de actualiteit (of je eigen onrust) een bepaalde stellingname. Dat is dan, minstens voor even, het moment dat je je niet langer wilt verschuilen. Op welke kleine of grote schaal dan ook. Er is de afgelopen weken natuurlijk zoveel gebeurd, geschreven, gedacht, geventileerd, dat je daar bijna automatisch een eigen stukje beeld en dus mening bij creëert.

Nou, even los dan maar:
- Obama moet de verkiezingen in de Verenigde Staten winnen. Positief geredeneerd is hij oprecht de meest verfrissende, oprechte en kansrijke kandidaat. Negatief geredeneerd is de boevenbende die McCain/Palin representeren echt ongelofelijk. Daar vallen een aantal Afrikaanse leiders bij in het niet...
- De stress(over)gevoeligheid van de mensheid wordt weer eens genadeloos blootgelegd. Het economisch tij zit tegen. En goed ook. Maar de dramatiek die uit uitspraken als 'dit is erger dan de crash in 1927' straalt, misstaat niet in een middeleeuws theaterdrama. Het zal allemaal wel, doe wat je altijd al deed en maak je niet druk om zaken waar je verder toch geen invloed op hebt.
- Willem van Hanegem moet zo snel mogelijk opstappen als trainer en clown van FC Utrecht. Een dergelijk relikwie is een geweldig assistent-trainer, maar zeker geen hoofdtrainer, uithangbord, manager van het technisch gedeelte van de club. Laat staan dat het de man is die op zijn netvlies heeft staan hoe de FC het gat met FC Groningen, FC Twente en SC Heerenveen gaat dichten....
- Internet moet gratis worden en voor iedereen toegankelijk. Liefst wereldwijd, maar een start in Nederland sla ik ook al aan als een succes. Een soort "wittefietsenplan", maar dan digitaal. Ontsluit de wereld aan de wereld.
- Rita Verdonk moet zich terugtrekken uit het openbare leven. Ondanks een aantal leuke proefballonnetjes en zelfs ideeën, mist ze met haar gebrek aan overzicht en managementkwaliteiten elk recht om te praten over bestuur. Al helemaal niet het landsbestuur.
- De ontwikkelingshulp die wij, als Nederland, over de wereld uitstorten moet terug naar het gemiddeld Europees/Westers niveau. Eventueel zelfs daarna ook nog alleen in natura te voldoen. Denk aan advies, eten, technische hulp, gratis internet (:)), etc.
- Minister en PVDA-lijsttrekker Wouter Bos is hoogst onbetrouwbaar. Zie voor meer achtergronden alle Belgische Fortisrekeninghouders en, als het je lukt, de impotente (tijdelijke) spookregering van onze zuiderburen.
- De Nederlandse automobilist heeft een redelijk verkeerd beeld van zijn eigen kwaliteiten. Waar menig Nederlander zichzelf en zijn en onze rijopleiding regelmatig roemt, blijkt elk jaar in oktober dat wij, Nederlanders niet om kunnen gaan met twee externe omstandigheden: regen en gebrek aan zonlicht. Jammer, in ons klimaat...

Tot zover eventjes. Ik moet achter een huis gaan aanbellen...:) Nog een puntje voor deze lijst: de huizenprijzen kunnen best wat omlaag, hahahaha

Bis spatter!

Reacties

Arjan Tupan zei…
Haha, ook bij een teveel aan, met name laagstaand, zonlicht blijkt het gebrek aan rijkwaliteiten.

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?