Google Analytics

Sinds afgelopen juni ben ik bij het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen aan het werk als Internet Marketeer. Dat impliceert dat ik veel verstand heb van internet, het genereren van bezoekers naar je site (via zoekmachines) en alles daaromheen. Ik heb echter een kleine bekenning te doen: dat is slechts ten delen waar.

Op 10 september jongstleden heb ik dit blog voor het eerst aangemeld bij Google Analytics en het treurige feit (voor iemand met mijn vak en hobby) is dat dit mijn eerste privé-ervaring is met dit leuke speelgoed.

Maar er is meer treurigs te melden. De Schopper is niet, zoals ik natuurlijk dacht en zeker ook ambieer, een wereldomvattend en vooral ook -beïnvloedend blog. Neen. Niets van dat alles. In mijn maand Google Analytics heeft mijn uitlaatklep maar liefst 39 bezoekers getrokken. Maar er is meer. Sinds mijn op een na laatste post ben ik driemaal gevonden door mensen die via een zoekmachine zochten op 'marlies van der kouwen', het nog altijd vermistte meisje op Bonaire. Mijn recordzoektermen zijn echter 'identiteit pubers', want in een van mijn eerste posts gebruik ik deze termen veelvuldig. Al goed voor dertig bezoekers sindsdien. Dat bewijst, op zeer bescheiden schaal, dat historie en leeftijd ook op internet en binnen een zoekmachine veel waard zijn.

Ook heb ik een volstrekt internationaal bereik. Uiteraard. Vijf stuks bezoeken komen uit Frankrijk, helaas ken ik de verantwoordelijke aldaar en weet ik dus nagenoeg zeker dat het hier een persoon met vijf avonden vrij betreft... Maar ook de Verenigde Staten staan op mijn statlist. Sterker nog, ik heb een bezoeker uit Utah, die een bezoekje heeft afgelegd, waarin hij/zij maar liefst twintig minuten op de site heeft rondgebladerd. Mocht deze persoon zich nogmaals laten verleiden: laat even wat horen!! Ik ben erg benieuwd wat je hier komt doen!

Komende weken ga ik het intensief volgen. Ik ben enorm benieuwd, al zijn een aantal ontwikkelingen wel te voorspellen. Zo gebruik ik in deze post (titel incluis) al vier keer de woorden 'google analytics' en ga ik in de hieronder op te geven keywords nog even verder (sex, porn, pictures, free, blondes, video, gratis, porno). Ik kom erop terug:)!!

Reacties

Arjan Tupan zei…
Altijd leuk, de statistieken van je blog analyseren! Zelf gebruik ik statcounter. Is af en toe inderdaad grappig om te zien waar je bezoek vandaan komt. Maar waar je ook rekening mee moet houden, is dat de herkomst soms bedriegelijk kan zijn. Zo weet ik dat sommige van mijn bezoekers niet uit een bepaalde plek in de VS komen, maar werken bij een bedrijf waarvan de internet service kennelijk via de VS wordt gerouteerd...

Maar die Franse bezoeker, die bezoekt volgens mij wel degelijk vanuit Frankrijk. Ik weet het bijna zeker...
Frank Heukels zei…
Arjan thnx! Ja, eens, die bezoekers kunnen, vooral overdag, inderdaad overal vandaan komen.

Toch blijft Utah interessant, hahaha....

En dan die Fransman ja.... tsja....
Arjan Tupan zei…
Hehe, Utah is inderdaad interessant. Blijft toch een speciale plek. Ik had laatst bezoek uit Mongolie... Ik wist bij wijze van spreken niet eens dat ze daar internet gebruiken.

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?