Willen de heren Drogba, Sahin, Tevez en Neuer even opletten ajb!?

Het seizoensslot nadert, contracten lopen af, gemaakte missers moeten worden hersteld, ontdekte gaten in de samenstelling van het elftal dienen te worden gedicht en ambities worden kracht bijgezet. Het is, kortom, weer tijd voor transfers!

Er doen alweer een aantal mooie, zinvolle en ook zeer zinloze geruchten de ronde. Tijd voor een round-up die de verwarde voetbalgeest en -bestuurder wellicht enige richting en sturing kan bieden. Want dat men het in de voetballerij over het algemeen niet alleen en zonder goede adviezen af kan, is inmiddels wel duidelijk.

Te beginnen met een rondje Engeland. Mijn eigen Manchester City ziet de interesse in Carlos Tevez hand over hand toenemen. Dat is goed nieuws. Snel en goed verkopen. Hij is nu nog 26 jaar oud, heeft de ervaring en het talent en ligt goed in de markt. City vraagt, naar verluid, 50 miljoen euro. Dat maakt Tevez net zo duur als Fernando Torres. Als je het kan krijgen, gelijk doen! De man is na een goede start duidelijk uitgekeken in Noord-Engeland en was nooit de man op wie je jaren kon teren. Klaar dus. Bedankt en houdoe.
De andere kant van Manchester is geïnteresseerd in Wesley Sneijder, wat mij verbaast, aangezien United nog nooit een grote en gearriveerde speler heeft gekocht. Er zou, zegt men, in totaal bijna 100 miljoen euro met de zaak gemoeid zijn. 40 mio transfersom, 60 mio voor een vierjarig contract. Persoonlijk denk ik dat Sneijder het ook daar geweldig zou doen, maar 100 miljoen is wel heel veel. Zeker voor een club met 800 miljoen schuld.
Didier Drogba is echter weer op te halen bij Chelsea. En hij staat daar weer niet onwelwillend tegenover, mede door de komst van Torres als nieuwe nummer-1-spits. De Ivoriaan is ook alweer 33, dus een stapje terug lijkt me een goed plan. De glas is er dit seizoen wel vanaf, op het hoogste niveau. En met zijn manier van spelen wordt je geen 38 jaar als speler op het veld. Volgens mij zoekt zijn oude club Olympique Marseille nog een spits.....

Het Nederlandse nieuws draait de afgelopen weken rond Bryan Ruiz, Feyenoord, Dries Mertens en de vrij snel om zich heen grijpende spitsennood in de Eredivisie. Feyenoord wil de vier jonge talenten met aflopen contract aan zich binden. Als eerste lijkt nu Stefan de Vrij zich te confirmeren, Georginio Wijnaldum en Leroy Fer gaan ongetwijfeld volgen. Voor Ron Vlaar ligt dat net wat genuanceerder, want die is alweer 26 en moet zo langzamerhand concreet worden met zijn carrière. Als ik hem was, zou ik vertrekken. En als ik Feyenoord was, liet ik hem tegen een mooi bedrag gaan. Er moeten nu eenmaal elk seizoen twee a drie spelers verkocht worden om een bijdrage aan de schuldsanering te kunnen blijven leveren vanuit het voetbalbedrijf, en voor Vlaar staan jongere, maar niet per se mindere, vervangers klaar in de personen van Martins Indy en De Vrij. Als ook Bahia wordt verkocht, moet er wel een verdediger bij komen. Naast deze verlengingen, ligt de nadruk op de nieuwe spitsen. Gyon Fernandes komt over van Excelsior. Goeie deal, voor niks, talentvol en nog volop te kneden als buitenspeler en diepe spits. Er schijnt zelfs enig budget te zijn om een 'topper' te kopen voor twee a drie miljoen. Knap. Maar laat het dan wel een goeie zijn... Sekou Cisse (vijf miljoen) klonk ook ooit goed.

Bij VVV deden ze in ieder geval de beste zaken. Daar werd de voetballende 'YouTube-peuter' uit Venlo vastgelegd, voor een jaar of tien. Symbolisch gelukkig, daarom des te leuker en grappiger. Er zijn weinig deelnemers aan de voetballerij die zichzelf op de hak kunnen, durven nemen.


In de tussentijd wordt Ruiz gelinkt aan het Spaanse Villareal. En dat lijkt me nu echt een fantastische keus! Zo creëert hij ruimte en tijd voor zichzelf om die eventueel haalbare laatste stap te zetten, bij een geweldige club met stabiel beleid, een goede naam en trainer en in het door hemzelf zo gewenste Spaanstalige en warmere land. Lekker doen. 15 Miljoen moet FC Twente echter wel kunnen vangen voor de Costa Ricaan.

De twee afsluiters voor vandaag zijn Nuri Sahin en Clarence Seedorf. De een begint net aan zijn avonturen, de ander gaat afsluiten. Sahin viel dit jaar op bij de Duitse kampioen Borussia Dotmund en wordt in verband gebracht met Real Madrid. Dat zou ik nooit doen Nuri! Kies voor een club met minder politieke invloeden, meer voetbal, minder geld. Denk daarbij aan Tottenham Hotspur of Juventus, waar de laatste jaren doordacht wordt gewerkt en waar men aan het opbouwen is. En waarom zou United zich voor 100 miljoen aan Sneijder binden, als Sahin voor de helft haalbaar is? Ja, hij is minder, maar hoe lang nog?

En Seedorf gun ik echt een prachtig avontuur, waar dan ook. Er wordt over Corinthians gefluisterd, in het geboorteland van zijn vrouw. Kan een prima keuze zijn. Maar misschien verlengt ie wel bij AC Milan of tekent ie voor een paar mooie jaren in de Verenigde Staten. Volgens mij gaat hij echt voor gezin, lol en plezier kiezen en dat zijn altijd de betere verhalen. Wat het ook wordt, ik kijk er naar uit en blijf 'm volgen. Na zijn vroege debuut, dreigt nu een langgerekt afscheid, hij zal de geschiedenis ingaan als 'de man met de loopbaan van 100 jaar'!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?