Ohhhh, wat lekker....

Eens in de zes a acht weken zijn we aan de beurt.Echtgenote en ik melden ons dan moe, maar zeer verheugend bij de schoonheidsspecialiste voor een twee uur durende behandeling die werkelijk elke porie in ons beider gezicht opfrist, schoonmaakt, verjongt en klaar maakt voor de komende zes a acht weken.

Dat doen we inmiddels zo'n jaar of vijf, maar dat zie je er helaas niet aan af. De stijgende leeftijd en ons rook- en eetpatroon hebben duidelijk meer invloed op (in ieder geval...;)) mijn gelaat, dan het periodiek onderhoud bij de Beautycocoon. Topnaam overigens!

Vandaag hadden we weer een nieuwe dame. Wij krijgen altijd alle nieuwe. Dat zou te maken kunnen hebben met ons lastige karakter, of bijvoorbeeld mijn enorme 'talgnase', zoals dat in Duitsland wordt genoemd. Dat is wel een projectje voor een schoonheidsspecialiste, zoiets als met dreadlocks een kapper inlopen. Ze ziet je aankomen en weet dat jij haar laatste klant bent. En dan is het net twaalf uur. Kadootje van mijn moeder.... Bedankt mam.

Nieuw of niet, wat overigens komt doordat de nieuwe werknemers altijd de zaterdagdienst krijgen en wij altijd op zaterdag komen, mevrouw was vrij grondig, knijptechnisch. Jezus. Ik lag daar, denkend aan de korsten van een heroïneverslaafde op zijn gezicht en zag mijn laatste week in dienst van ING alsnog in rook opgaan. "Sorry Frank, al het werk is dit weekeinde gestopt, we hebben je echt niet meer nodig". Met de capuchontrui achterstevoren aangetrokken loop ik weg.

Maar mijn dochter maakte vanavond met terugwerkende kracht ook mijn met rode vlekken op mijn gezicht bezoedelde tocht door de Albert Heijn, goed. Tijdens de welterustenknuffel sprak ze zacht in mijn oor "wat ruik je lekker" en wist ik dat het goed was. Ik ben zo glibberig van al die crème en olie dat ik inmiddels door een sleutelgat pas. In ieder geval met mijn hoofd. Maar ik ruik wel lekker. Volgens Senna. En dat telt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?