Leuk, maar slecht...!!

Al een paar dagen sloop de gedachte door mijn hoofd.... Woensdagavond, Real Madrid - AC Milan. De grootmacht met de namen tegen de ietwat teruggevallen grootmacht met de bijna pensioengerechtigde namen en Pato.

Jezus, zelden zo teleurgesteld geweest. Vanmorgen lees ik het verslagje van de wedstrijd op AD.nl en er wordt met geen woord gerept over de grote hoeveelheid zinloze ballen, passjes en voetballers die we met z'n allen voorbij hebben zien trekken. 'Grote meneren' als Benzema, Xabi Alonso, Ambrosini, Dida, Casillas, Pato, Pepe, Marcelo, het sloeg helemaal nergens op. Alleen Raul bleef een beetje overeind en Seedorf verschuilde zich zo goed dat ie zelfs tot smaakmaker werd uitgeroepen. Het AD rept over een 'zinderend duel'.....

Op een gegeven moment slalomt Marcelo zich, een beetje ongelukkig, een weg door het Milan-middenveld. Nog steeds ongedekt loopt hij tegen het Italiaanse zestienmetergebied aan. Hij kijkt schrikt, en denk 'kut, hij ligt voor rechts'. Geen mens verwacht dat ie dan ineens uithaalt, om de doodeenvoudige reden dat meneer de duurbetaalde Braziliaan gewoon geen reet kan met zijn rechterbeen. Om elke vorm van chauvinisme direct de kop in te drukken, zijn mogelijke vervanger Drenthe heeft soortgelijke diskwalificaties. Onbestaanbaar dus, dat beide linksbacks van wereldclub Real Madrid een groot probleem hebben als de bal voor hun rechterbeen belandt....

Over de keepers hoeven we het niet te hebben. Druk, slecht geslapen, geen idee. De mythe van Casillas bestaat eruit dat ie zo jong al 1e-elftalwaardig was. Hij is alleen in die zes daaropvolgende jaren niet beter geworden en dus nu nog steeds slechts 1e-elftalwaardig. Dida is altijd al een clown geweest en de meeste voetballers die zich gisteren hebben beziggehouden met het koppensnellen op de volle tribunes zijn toch echt meer afhankelijk van hun karakter dan hun vermeende talenten.

Vrijdagavond speelt FC Utrecht thuis tegen Roda JC. Krijg ik in ieder geval weer voetbal op niveau te zien. Van minstens een club. En dat is niet cynisch!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?