Lopen willen we, hardlopen!

Dat was de slogan van een 'tien-Engelse-mijlen-wedstrijd' die ik met Mark een jaar of zeven geleden heb gelopen en ik ben 'm nooit meer vergeten. Stoer t-shirt kregen we er ook bij. Dat was ter voorbereiding op een van onze halve marathons in Utrecht. Geweldige dagen en lopen, helaas is tegenwoordig het parcours helemaal omgelegd en wordt je gedwongen te genieten van Leidsche Rijn en de geheel verkeerde kant van Utrecht. Jammer.

Desalniettemin ben ik sinds februari weer aan het proberen wat meer te lopen dan slechts op en neer naar de Albert Heijn. En dat lukt prima, als jet het afzet tegen de afstanden die een gehandicapte aflegt. Meer gemiddeld gezien is het een licht drama, aangezien mijn altijd opspelende knie nu alles goed verdraagt, maar ik daar een (en soms twee) 'vollopende' kuiten voor terug heb gekregen.

Afgelopen vrijdag heb ik bezoekje nummer 13 aan mijn fysio afgelegd en mijn lopen geanalyseerd. Ik loop niet helemaal mooi recht en beweeg iets teveel met mijn romp, maar of dat nou de oorzaak is. Belangrijker is dat ik op loopbanden prima uit de voeten kan en juist op de verharde weg af moet haken. Ondergrond lijkt dus de sleutel.

Via Google kwam ik bij MapMyRun uit, een complete loopcommunity die ik van naam al kende omdat ik er ook een iPhone-applicatie van heb gedownload. Uit mijn eerste bezoekje van de site heb ik al opgemaakt dat ik daar routes van anderen kan zoeken, mijn eigen routes kan delen, trainingsschema's en -plannen kan maken, voortgang kan bijhouden en zelfs mijn verbruikte calorieën kan monitoren. Ongelofelijk, wat Google met haar maps allemaal mogelijk heeft gemaakt.

Dus ik heb, met het advies van de fysio indachtig, eens gespeeld met een onverharde route in Rhijnauwen, bij mij redelijk om de hoek. Zie hier het resultaat:


Alles is dus vervolgens ook mooi deelbaar en bespeelbaar, wat van deze toch eenzame sport wellicht nog wat gezelligs kan maken...;)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?